BRÆNDINGS-BARS

– West-coast surprise! – Elsker bare “det salte” UL-fiskeri 🙂

– I toppen af min “arter-som-vil-være-top-forrygende-at-fange-på-UL”-liste har der gennem en god håndfuld år stået HAVBARS!. – En eksotisk, meget smuk og hårdt fightende gamefish, som dog desværre både er fåtallig og ganske svær at lokalisere. Og derfor har denne art i mit fiskeliv stået som nærmest uopnåelig…. – De foregående års halv-hjertede forsøg, skulle dog denne morgen erstattes af et seriøst sats….

Jeg listede døren til sommerhuset i med et minimalt klik, – klokken havde kun lige rundet 04.30, og min skønne feriedovne familie sov tungt. Bilen tæskede snart ud af Søndervig City med kursen sat mod Vestkystens høfde nr. 31, – for det var i det område hvorfra facebooks jungletromme-lyde kom fra. – Bare en lille kort Bars-kommentar (i en af de uendelige makrel-tråde som florerer big-time for tiden) fra en gut som havde fået havbarsen i tale! – Lovende!

– Nasty rygsejl som stikker pænt meget ved håndtering

Jeg havde medbragt to af mine saltvands-våben: Wild Wing’en til aktivt fiskeri med blink og Elsteren til bundmede med sild og rejeguf.
– Og ikke overraskende var det favoritstangen (og fiskemagneten) – den altid pålidelige Wild Wing, som pludseligt gennemrystedes af et brutalt hug længst ude i kastet! – Modhug og fuld banjo!!!!

– Makrel var første tanke – super fed fangst – men for en gangs skyld var den fine minitun ikke overdrevet velkommen. En god håndfuld sekunder senere skiftede fighten dog karakter over i en huggende og sejtrækkende model, og et stykke tid senere fik jeg et kort glimt af fisken, som dog var nok til at min fightglæde ændredes fra good fun til stor nevøsitet: – Havbarsen – min drømmefisk – tæskede snart løs i molestenenes voldsomme brændingsbølger.

– Smukt syn!- Men et mere besværligt sted at lande fisk skal man sgu lede længe efter!

Aaaaargh! – knapt to meter ned, vold-glatte sten, tonser-bølger og en sur havbars, kunne næsten kun gå galt. – UL er det ultimative gear, men her kommer de delikate stænger altså til kort, da en “kraning” ikke er muligt på så spinkel en klinge. – Jeg greb mit net, lagde mig ned på maven, fik fat i den tynde men stærke fletline og med en stor bølges hjælp, fik jeg den hejst/skyllet op i nettet. 🙂
Og det jubelbrøl som gjaldede ud i morgenluften, kunne garanteret høres både i Skagen, Søndervig og helt hjem til Herning!!!

– For satan en fisk! 46 max fine centimeter og godt 1,3 velproportionerede kilo!

Euforien var stor da jeg for et par år tilbage kunne lande en stavsild af samme kaliber (https://ulfisk.com/2014/07/13/siv-psyko-sild/), men her ville glæden ingen ende tage. – Ikke engang en pilsner, smøger og fotohygge kunne få armene ned. – Og fandme om ikke endnu en barsk brændingbars ville smage på det perlemorshvide Stripper-blink!!! – Samme vilde fight (kilo for kilo slår den vist det hele!?), samme kaotiske landing og samme glæde. Dobbelt op på Bars! 🙂

– Ultralight Gear og en fantastisk fighter – Vestkystfiskeri Rocks!

Denne var på fine 43 centimeter og den første på 46 centimeter som fik et klask over nakken. For Barsen er ikke kun en forrygende sportsfisk, men også en af de ypperste spisefisk. – Indlægget “FRA HAV TIL BORD” følger……

– Og så får I da lige et lækkert billede af en lækker drømmefisk 🙂 :

Havbars: 46,0cm

 


 

2 kommentarer til “BRÆNDINGS-BARS”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s