MAGNIFIQUE BELGIQUE

- En smuk fisk fra det smukke Belgien :-)
– En smuk fisk fra det smukke Belgien 🙂

– Roadtrip-familieferie til Benelux-landene 🙂 – fiskemuligheder? – næppe!?. Men en af de utallige fordele ved UL-fiskeriet, er gearets yderst begrænsede pladsbehov, så mit gamle Silverwing-sæt blev flankeret af en minimal grejpakke og et fangstnet. – For man ved jo aldrig, om der skulle dukke en gylden mulighed op…


– Og det gjorde der i det sydlige Belgien!. Vi havde bonnet ind på et mobile home nær bjergbyen Néufchateau, og bare 50 meter bag ved “hytten”, så jeg et yderst lovende skilt!. – Og straks blafrede mine “fiske-antenner”…

- Skilt mod et frit fiskevand - afsted jeg sprang!!! :-)
– Skilt mod et frit fiskevand – afsted jeg sprang!!! 🙂

– Og ja, den hvide træfisk ligner en karpefisk, hvilket ikke gjorde min interesse mindre – tværtimod.  – For den art har givet mig et par skuffelser over de sidste sæsoner, og jeg har ud over en albino-karpe under størfiskeri ikke fanget en af “de storskællede”.
– Og altså endnu ingen på UL-stang….

- Yderst beskedent - men alligevel et spændene karpe"hul"
– Yderst beskedent – men alligevel et spændene karpe”hul”

Efter en tur til Luxembourg blev den meget sene aftensmad hugget ind med uro i røven og karpe-fisker-lærdom på nethinden. – På vej ud af døren greb jeg et par belgiske øl (mums!), en pose belgiske pølsebrød og en dåse majs – mindre end 5 minutter senere sad jeg og gloede på flåddets stillestående røde top – life at its best 🙂

En fin karpe omkring 3 kilo kom dovent daskende nær overfladen, men der var ingen aktivitet ved min majs/brød-agnede krog, så jeg tyrede en håndfuld majs ud, og justede om til bundfiskeri. – Men som en fin provokerende kontrast til bundfiskeriet, var der overflade-aktivitet cirka ti meter væk, så jeg valgte at kaste lidt flyde-brød ud i suppen og observere lidt mens jeg tobak/øl-hyggede….

Kort efter blev der “slurpet” igennem, af et par ganske velvoksne græskarper, men mørket truede med at stoppe mit fiskeri…. 😦
Hurtigt fik jeg agnet om til dappe-fiskeri med det lækre belgiske pølsebrød, og så var der “fuld belgier-banjo”!. Mit brød var blevet suget ned af en stor trutmund, og mit modhug sad lige i skabet.

Trods en tungt og kraftfuldt kæmpende karpe, mørke, heftig regn og alt for lidt fightplads mellem åkanderne, fik jeg via et fint samarbejde med gearet dirigeret fisken i nettet. Min første UL-karpe var landet 🙂

- Magnifique!!! - Græskarpe: 76,0 cm og 5,75 kilo :-)
– Magnifique!!! – Græskarpe: 76,0 cm og 5,75 kilo 🙂

Og hvilken debut-karpe!!! – Desværre gjorde regnen, mørket og en ikke særligt samarbejdsvillig fisk, at billederne ikke blev specielt gode, men en UL-fangst af den kaliber vil altid være at finde i mit “indre fotoalbum”… 🙂

Hvis du skal på de sydbelgiske kanter og har UL-karpe-drømme, så skriv lige til mig på ultralight43@gmail.com, så skal jeg nok “guide” dig 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s