RØDPRIKKET+50’ER!

– Solid motor = solid fightindsats. – Endnu en herlig fjer i den spinkle Sting’s “hat” 🙂

– Mandagen bød på endnu et “for tidligt ude”-majfluesats, – fine forhold vind- og vejrmæssigt, men jeg tror dog at vandtemperaturen lige skal have en enkelt grad mere, før der for alvor bliver Danica-fest…
Men så var det 
jo dejligt at våben nummer to, – den lille brandvarme 5,3’er UL-pind – var monteret foran på min fluevest…..

På det valgte stræk i den sydjyske å er der et område som altid holder på masser af insekter, og her var der også enkelte majfluer, og et par overfladeaktive fisk. – Dem valgte jeg dog at skræmme, og så var det jo bare at daske videre opstrøms.

– Det er sgu sådan de skal se ud….. 🙂

Ved et dybt hul – som jeg altid har mistænkt for at holde en god fisk (men gennem 10-12 år aldrig har fanget noget nævneværdigt i), var der til gengæld fuld bonus, da UL-pinden blev sat i spil.

Den lille bækørred-effektive 4,5 grams ABU Fast Attack-spinner fik lov at hvirvle rundt i hullet, og så sagde det ellers KAPOW da jeg strammede linen op.  – En af åens helt store rødprikkede tog den helt store tur rundt i dybet, men endnu engang konstaterede jeg, at på trods af Sting’ens skrøbelige (og delikate) udseende, har den ingen problemer med at dressere selv store fisk i stærk strøm: Ud over lidt net-fumleri gik fighten helt som den skulle, og snart lå en godt halvtreds centimeter lang skønhed på nettets våde masker. – Inden jeg løftede fisken fri af vandet, fik jeg gjort kamera, 3-fod og selvudløser klar, så fisken var snart “hjemme” igen 🙂
– Her under kan du se hvad der kom ud af mine snapshots:

– 51 centimeter, fuldfed og toplækker bækørred – sjældent stor fisk fra det lille vandløb
– Stor lykke bag rock-star-brillerne 🙂 – føj fan’ det var en dejlig fisk!
– Retur med dig min gode ven. – Snup gerne en af mine majflueimitationer i weekenden 🙂

– Det hemmelighedsfulde hul gemte på endnu en stor-bækker, for mens jeg tobaks-restituerede på brinken efter den fede oplevelse, var der pludseligt en god fisk, som begyndte at sippe små døgnfluer lige foran mig. I ninja-motion fik fat i tørflue-stagen, og bragt mig i position. – Trods dens “bette døgnflue”-præferencer, valgte jeg at tyre min store majflueimitation i nakken på den, – og den tog med det samme! – Og så var jeg i gang igen – samme hul – ny storfisk – men denne gang på fluepinden (effektivt at være dobbelt-armeret 🙂 ).

Ved ikke om jeg blev lidt for arrogant under fighten, men efter et par minutter, stod den desværre af…. – Jeg havde dog fornøjelsen af at nærstudere den cirka 45 centimeter store bækørred, for den var faktisk helt inde og “kysse” netkanten, inden den stak af….. 😦

Men jeg tillod ikke mig selv at “tude”, – for min smukke +50’er var langt fra glemt 🙂

– efter en 80 cm regnbue og en 3-kilos strømgedde, bonnede Sting’en en +50’er “bækker” ind!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s