FOR TIDLIGT UDE

– En af de små sydjyske åer som jeg majflue-hygger i. Lækre forhold!

– Jeg vidste egentligt godt, at det først var om et par dage der ville ske noget på mafluefronten. – Lørdag driblede jeg alligevel – bevæbnet med både UL og tørflue – mod min sydjyske perle. – For nu kunne jeg bare ikke vente længere…..

– Og det var da også – næsten – for tidligt, for der var kun nogle gaaaanske få majfluer i luften, og endnu færre på vandet. – Mod forventning lykkedes det dog at “hive” en enkelt på tørfluestangen, – en lille beskeden fyr, – men så er vi da igang 🙂

– En bette fyr omkring de 30 centimeter kom til at sippe min French Partridge

Og så kan det godt være at det er en smule besværligt at dingle rundt langs åbrinkerne med to stænger, – men med en let klasse 4 og en endnu lettere 5,3″ UL-pind, går det egentligt ganske fint. – Jeg har fisket på denne måde i små-åerne i en tyve års tid, – og det er hamrende effektivt at gå med to “våben” i tørfluefluesæsonens spæde start. Ja faktisk er det kun når der for alvor er run på overflade-takes at jeg dropper UL-pinden, og kun går med tørfluen.

En dag som i lørdags, hvor der ikke var overfladeaktivitet af betydning, tyrede jeg løs med en bette 4,5 grams Fast Attack-spinner, og havde vel hen i nærheden af 15 kontakter, og fik en håndfuld 30-35 centimeters smukke rødprikkede ørreder på land.
– Forrygende måde at bruge tiden mellem de få takes på 🙂

– En af de fine bækørreder, taget på Sting’en. – Lidt af en sprællebasse

– Og så er det bare at vente et par dage, – så skal der nok komme masser af flex på tørfluestangen…. – I’ll be back! 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s