NYT BUDGET-SETUP

– Det nye budget-setup var allerede “ON (sweep)FIRE” første gang sættet fik chancen! 🙂

– Nej,! – det behøver ikke at være dyrt at starte på UL-fiskeriet – eller for den sags skyld at erhverve sig et reservesæt til bagagerummet.
– Jeg har prøvet at fremtrylle et budgetsæt til under 700 kr incl stang, hjul, line OG endeagn! – Og det er faktisk blevet et rigtigt habilt sæt..

Jeg var som så ofte før forbi min super-pusher, Seatrout i Herning
( https://www.facebook.com/Seatrout-Jagt-og-Fiskeri-Herning-306131416069568/?fref=ts ), som “uheldigvis” ligger lige præcis 45 skridt fra mit kontor…. – Og mens jeg daskede rundt for at finde et par “nips” (I kender det…), kom jeg i tanke om den max billige men ganske fine UL-pind, som de længe har haft i deres omfattende sortiment: En herlig sag med sin 6 fod lange sølv/sorte klinge og flabede røde beviklinger, og i øvrigt godt med ryggrad.
Billedresultat for daiwa sweepfire 6
– En Daiwa Sweepfire til bare 300,- kroner! 🙂
Kastevægten ligger på 2-7 gram, og med de 6″ passer den perfekt ind i UL-samlingen ( https://ulfisk.com/om-mig-selv/mit-grej/ ), hvor Elsteren/4,8″, Silverwingen/5,0″, Sting’en/5,3″, og Wild Wingen/5,6″ kompletteres af den nye og længere “pind”. Den er lidt tungere end de øvrige i familien, og efterlader dermed et ganske robust indtryk. Den skal nok bringe både stor glæde og mange fisk på land 🙂 – og den er jo startet godt ud, med både de tre på topbilledet og denne dejlige brødding (https://ulfisk.com/2017/04/17/wrong-fish-part-1/):

– En smuk fisk taget på en herlig budget-stang med tilhørende “discount”-hjul 🙂

Hjulmæssigt har jeg smidt et lille fint sort/rødt ABU Orra S på, som jeg har vundet i noget fotohalløj engang tilbage i 2013. Det er ikke et hjul som jeg har brugt meget siden, men dengang blev det testet Billedresultat for abu orra s pris
grundigt igennem via noget tungt størfiskeri,  og der var det lille hjul ikke i problemer 🙂

– Beluga på Orra’en

Hvis man skal købe sit eget lille budgethjul, kan jeg anbefale ABU’s Cardinal SX10, som ofte kan erhverves for ca. 280,- kr. i ex. Bilka, – og nej det er ikke et skodprodukt, bare fordi det ligger på hylden i Bilka. -Jeg anvender selv et Cardinal SX5 på mit fine lille finessesæt (sammen med min Sting), og det kører altså bare kanon! Godt køb!

– Nu vi er ved Bilka, så var jeg en tur forbi for at finde de resterende komponenter til opbygning af et “Budget-setup”, og her fandt jeg i første omgang 300mtr god (og mega billig) nylonline til en tyver 🙂
Det er en Michell Trout 0,25 med en imponerende brudstyrke på 4,9 kilo. – Er man mere til flet kan man få 125m Nanofil 0,11 til 50,- kr.

Tre spinnere og et blink til en lille “hund” blev det også til, – alle fire naturligvis i UL-vægtklassen og nogle af mine absolutte favoritter:
ABU Zeppo 8 gram, ABU Fast Attack 4,5 gram, ABU Zixten 7 gram og Savage Gears Caviar på 6 gram, – lækkerier til ialt 95,- kroner

Om Zeppo’en: https://ulfisk.com/2015/09/13/zig-zag-zeppo/
Om Fast Attack: https://ulfisk.com/2014/10/04/slutspurts-spinner/


Og dermed ser regnskabet sådan ud: 

– Cardinal SX’en

Daiwa Sweepfire 6 fod: 300,-
ABU Cardianal SX 10 : 280,-
Michell Trout line 0,25 : 20,-
4 endeagn i UL-klassen : 95,-  
Totalt (og under 700) : 695,-

.
– Det er fa’me billigt for et komplet sæt i en kvalitet, som jeg gerne står inde for. – Så bare afsted og få tjekket forhandlernes hylder!

ULFISK.com ønsker god budget-jagt 🙂


Husk at du oppe i øvre venstre hjørne på ULFISK’s startside kan trykke “FOLLOW”, – så er du (via mail) den første til at læse indlæggene 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s