WRONG FISH PART 2

– Bækørredjagt i Grindsted Å’s spritklare vand – kunne det blive bedre? 🙂

– Søndagens andet sats var på bækørrederne (alternativt stallingerne) i skønne Grindsted Å. Premieredag og herligt omskifteligt vejr, – det skulle bare lykkedes!, – og Donslundmølles usamarbejdsvillige karper var længe glemt. Sting’en blev som lillebror forbigået til karpefiskeriet, men nu var det tid til at bette-fyren skulle shine….

For det var jo netop til det lette og top-delikate å-fiskeri at den 5.3″ korte finlirs-stang var erhvervet. – Så jeg glædede mig helt vildt til at fyre den af i dens rette element, – og den skuffede absolut ikke!

Den korte klinge var perfekt under forcering af brinkernes buskads, og så kastede den bare med en helt forrygende akkuratesse. – Hvert eneste kast lå bare millimeter præcist. Helt perfekt!, – og vores lille uheldige knæk og bræk/ombytnings-episode var fuldstændig glemt:
(https://ulfisk.com/2017/04/03/den-grimme-lyd/)

Jeg fik fisket godt over strækket med lange præcise opstrømskast, og gik nærmest i zen-mode over Sting’ens suveræne match med det fine å-fiskeri. Regnen silede nu ned om ørerne på mig, men det var ligemeget, – jeg var gået i ultralet selvsving med min Sting 🙂
– Men så kom angrebet, og finessegearet fik grovfilen!!!

– Denne brutale dame og hendes tandsæt, fik sgu godt nok afbrudt UL-idyllen

Sting’en voldflexede, mini-Cardinalen hvinede og 0,10’er linen var spændt hårdt op!: En velpolstret, vred og voldsom (og april-fredet) strømgedde havde klappet sit skarpe tandsæt omkring min bette SG Caviar-spinner (jep – éen af dem igen…). Wow – der var sgu fight for alle pengene, og det var ikke specielt nemt med regnvejr, alt for tæt kantbevoksning og også rigeligt med forhindringer nede i åen. – Og nå ja, – så fiskede jeg også uden stålforfang! – kom nuuuu 0,10’er…

Sting’en er dog en ulv i fåreklæder, for trods det meget spinkle look, er den fuld af styrke, så gedden fik den “hårdt-mod-hårdt-style”!!
– Og det virkede! For overraskende kort tid efter det voldsomme hug, fik jeg den parkeret neden for den høje brink. Mit elskede lille net: https://ulfisk.com/2014/05/13/smukkeste-gadget/ var bare ikke meget bevendt, så jeg måtte ned på maven i det drivvåde græs, for at få landet den lille å’s store sure beboer via et gællegreb 🙂

– Fruen måtte finde sig i en kort tur i regnvejret for at blive afkroget

Med overvindelsen af den knapt 80 centimeter lange og cirka 3 kilo tunge gedde, fik Sting’en en ilddåb af format 🙂 – faktisk er det den største fisk jeg har taget på UL i mine små åer! 🙂
(Top 10 listen: https://ulfisk.com/om-mine-fangster/56erens-storste/)
– Men som tidligere på dagen var det jo den helt forkerte art….

Dagens punktum blev dog en bette trøste-bækker, som du kan se på indlæggets top-billede, men de bedre “bækkere” udeblev, så det var lidt som om at åen ikke rigtig var vågnet endnu? – Men det kommer..


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s