RETRO U.L.-AGN

En kollektion af "goodies" fundet i gemmerne - perfekte til UL-fiskeriet
En kollektion af “goodies” fundet i gemmerne – perfekte til UL-fiskeriet

– Ind imellem kan det vise sig at være en god idé at rydde op i skuffer, skabe og glemte grejæsker. – Det var det i dette tilfælde, for der dukkede både effektive, charmerende og minde-frembringende “guld” frem. – Ren retro…- og samtidig i vægtklasser som er perfekte til UL-stængerne!

Jeg præsenterer følgende 70’er og 80’er-baskere:

Hængende på “væggen”: ABU Lill-Öring 7gr, ABU Toby 4gr og længst til højre danske Jensens Tobis 8gr, som stadig er en højaktuel kystagn.

På “oldemors” krukke: ABUs japansk producerede Reflex 7gr i en klassisk farvekombi, og en pænt slidt ABU Sono i 6gr som er italiensk produceret.

Nederst til venstre: Her ligger et par flotte 4gr varianter af Rooster-Tails.

Nederst til højre: Og her ligger to franske fristelser; Balzer Colonel i hhv guld 5gr og sølv 3gr. – Jeg kan ikke engang huske hvor jeg fik dem fra…

Lige i midten: Her ligger ungdommens storfangere fra Jensen: Insect 3gr og den fine lille Beetle 3gr, som desværre udgik af produktion i 80’erne.

“Wobler-guf”: Uha, – Jensen lavede nogle spændende og innovative woblere tilbage i 80’erne, bl.a Flamingo, som jeg desværre ikke har nogen tilbage af, men også Fluewobleren som her ses i både en orange og en hylende grøn version. Gummihalerne er for længst forgået. Sidst men absolut ikke mindst Jensens – i mine øjne – svendestykke: Kill-Roy, – det er 80’er-kult når det er bedst!. Her i en lille 5cm udgave i brun-hvid (mærkelig farvekombi egentlig). På lige netop denne wobler fik jeg min første rigtig store fisk i form af en bæk/søørred-hybrid på knap 5 kilo 🙂


-Jeg håber dette kunne være inspiration til at rydde op og grave lidt i krogene, for der kan sandelig dukke nogle anvendelige glæder frem!

– En yngre Nordahl med en skøn ørred på knap 5 kilo taget på den lille brune Kill-Roy

 

One thought on “RETRO U.L.-AGN”

  1. Reblogged this on U. L. FISK and commented:

    – Er ved at planlægge den årlige oprydning i endegrejet, og håber at finde noget “guld”. – I den anledning synes jeg da lige, at I skulle have denne her igen (Genopslag fra 2014)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s