RETRO-NULLERT

- Morgenstund i Vr. Nebel. Her en letfrossen lillesø. Storesø var is-fri.
– Morgenstund i Vr. Nebel. Her en letfrossen lillesø. Storesø var is-fri.

– Afsted på årets ørredsø-juleferie-raid sammen med min super gode kammerat og fiskemakker Søren Bøgedal, som jeg har fisket sammen med siden ruder konge var knægt. – Eller i det mindste siden vi selv var knægte….

Vi ville i løbet af dagen angribe et par sydvestjyske barndomssøer, og første retro-offer var Vr. Nebel Ørredsø ved Esbjerg…


Vr. Nebel er en de få ørredsøer, som har flere år på bagen end undertegnede. – Faktisk er den indviet helt tilbage i 1968, og femten år senere stod Søren og jeg ved søen første gang. Det har alle dage været en lunefuld sø, hvor der ofte skal arbejdes en del for at få Flex på klingen, og sådan var det også på denne klare men frostkolde formiddag. – Og arbejdet blev der! Søren var det meste af flueboksen igennem, mens jeg selv “rystede” U.L.-boksen godt og grundigt.

– Ikke et hug! Ikke en følger!? – Aktive fisk – endda i overstørrelse – var der nok af, men huglysten var desværre ikke-eksisterende. Æv!
Der var yderligere en håndfuld håbefulde stangsvingere ved den store og i øvrigt is-fri sø, men den magre totalfangst endte på 1 fisk!.

- Ved sommeråen spejdede Bøgedal efter fisk. I dag var det forgæves :-( (Arkivfoto, ULFISK.com)
– Ved sommeråen søgte Bøgedal action. I dag var det desværre forgæves 😦 (Arkivfoto, ULFISK)

Nå, men vi sadlede om og sprang op på den berømte hest igen. Øserne blev vendt mod en anden retro-sø – Tjæreborg Fiskesø – i det vi på forhånd vidste at retro-sø nr. 3 – Lystfiskergården i Roust – ville være stivfrossen. – Tjæreborg var dog ikke meget bedre; kun et lille hul var fiskbart, men det lod vi de fem flådfiskere som stod skulder ved skulder have for dem selv….

I stedet driblede vi sydpå til Storkesøen i Ribe. Her var der delvist is-frit og der var godt med plads. Perfekt til et par timers fiskeri.
– Og ørreder var der nok af! Desværre havde vi store problemer med at finde rette agnstørrelse og – farve, så der røg det meste af en time inden den første regnbue markerede. Og på en retro-tur var det naturligvis på en 25 år gammel retro-agn, som havde forvildet sig ned blandt det moderne U.L.-isenkram. – En høj-orange Jensen Flue-wobbler 🙂

- Agn fra retro-skuffen. Fluewobleren ses til højre sammen med sin grønne fætter
– Agn fra retro-skuffen. Fluewobleren ses til højre (Arkivfoto, ULFISK.com)

Den frække orange sag på knapt to gram (kan snildt kastes på UL-gear) gav i alt to følgere og to kraftfulde hug. Desværre evnede jeg ikke få konverteret den store interesse til fast fisk – lidt slapt…!
Bøgedal oplevede også pæn interesse fra en trio af  nysgerrige fisk, som var inde og glo på et par højtfiskede og farverige fluer, men vi måtte begge gå tomhændede hjem, efter en dag hvor fiskene desværre var noget “prinsessede”.

Flere U.L.-retro-agn: https://ulfisk.com/2014/04/24/retro-style-ul-agn/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s