STRIPFEST I CLUB +5

- Søen byder på mange yderst "skumle" vige, og både U.L.-gearet og Stripperen var klar
– Søen byder på mange yderst “skumle” vige, og både U.L.-gearet og Stripperen var klar

– Den altid veloplagte Jari joinede mig på en herlig “godt nytårs-tur” til min lille østjyske gedde-perle. Og trods halvkølige tilstande lykkedes det at få fyret lidt op under en flok ellers noget vintersløve og selektive +5 geddefruer, som åbenbart havde lavet en lille Club +5-gruppering…


Jari og tilhørende magisk rygsæk som kan indeholde en fiskekajak!, blev samlet op på Herning Banegård, og snart var vi godt i gang med snakken, mens vi “åd kilometer” på den lange vej mod Østjylland.

Vel ankommet til søen fik vi pustet liv i Jaris efterhånden noget ramponerede gummikajak og i min knald-gule båd, hvorefter søens  fine – og ikke mindst uberørte – geddebestand kunne udfordres.
Sø-ejeren kunne nemlig berette at ingen havde været der siden mit besøg i maj: https://ulfisk.com/2014/05/01/geddernes-kampdag/

Nå, men gedderne viste sig som værende noget lunefulde, og det tog noget tid inden Jari havde fundet rette agn, og kunne lande et par smukke og velnærede trepundsgedder. Jeg selv var noget sløv til at finde en eller anden “medicin”, som kunne falde i de kræsne fruers smag, men det lykkedes dog at få et par fine fisk til at tygge lidt i en fyldig squid-agn. – Men herefter fik et agnskift sat turbo på….

- Anslået godt 5 kilos gedde hentet i Club 5 ;-)
– Anslået godt 5 kilos gedde hentet i Club +5 😉

Squids, spinnere og wobblere blev nemlig forbigået af mit grejboks-skimmende øje, og en good old 7 grams Stripper i gummibåds-gul røg på forfanget. – Og det kunne de lide!! Et par forsigtige hug blev afløst af et sejt træk, som forplantede sig dybt ned gennem den korte klinge. Skøøøn følelse!.. – Jeg kvitterede med et snapt modhug, og den ganske gode gedde svarede igen med en udmærket fight.

Vores “meningsudveksling” endte med et kejtet gællegreb fra min side… – det der med at bruge handske fungerer altså ikke godt 😦
Nå men den kom dog en kort tur op i båden, og Jari var selvfølgeligt hurtigt på pletten, og fik smækket et par billeder i “kassen”. Fedt!

En dejlig +5’er var landet, der var “bål” i tobakken, benene smækket op på rælingen og solen bagte. – Jeg var simpelthen nød til at råbe “This is life!” ud over vandspejlet på “mit” smækre lille vandhul… 🙂

Men kort efter var freden da for alvor forbi….

- Endnu en gedde med hang til Stripper. Denne gang anslået 5,5 kilo
– Endnu en gedde med hang til Stripper. Denne gang anslået 5,3 kilo

I gang igen med endnu et kast ud mod Club +5. Spinne spinne spinne og så klask! – Gedddens kontante hug blev “belønnet” med et habilt modtræk, og så skal jeg da love for at alle mine tidligere U.L.-fight-oplevelser blegnede! – For dette møg sure fruentimmer leverede en barsk bitch-fight, som straks fik mit fjæs til at flække som en træsko. – Grinende kunne jeg bare drible line tilbage på hjulet, hver gang – og det var mange – den vrede fisk tog hidsige udløb. Fantastisk!

Handskerne røg af, og jeg fik derfor korrekt fat bag gællelåget, så gedden kunne komme sikkert i båden. Ja, ja – er ved at lære det 🙂
Og for anden gang på et kvarter var Jari der fluks med kameraet.

– Ud over de to fine fisk  – som længdemæssigt lå i midtfirserne – gav dagen i alt en pind, to halvanden-kilos og et par to-kilos i bådene. Vi missede dog en del forsigtige hug, hvor af et par stykker blev leveret i Club +5-området, hvilket kun understreger denne søs potentiale. Jari satte desuden en rigtig god gedde til, da den absolut ville i nærkontakt med ankertovet. Ærgerligt 😦

Vi fik dog sluttet en god dag af med en fin gedde hver samt en kølig pilsner i det pragtfulde vintervejr 🙂

- Mit elskede lille 80'er-fartøj (Arkivfoto, ULFISK.com)
– Mit elskede lille 80’er-fartøj (Arkivfoto, ULFISK.com)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s