DUNKEN FRA MUNKEN

– En god mave-“dunk” bidrog sandsynligvis betragteligt til de stabile fight-egenskaber

– Så har jeg rejst mig fra en perlerække af alt for veldækkede og alt for fristende juleborde, og er tilbage bag tastaturet. Julen bød på endnu en bette tur til Munkbro, og det kastede en flot “jule-farvet” fisk af sig…

Tilbage i februar skrev jeg indlægget “Oksen fra Ox’en” om en super dejlig fisk fra Ox River (https://ulfisk.com/2014/02/23/oksen-fra-oxen/). – Og her er så efterfølgeren “Dunken fra Munken“, om en tyk-mavset ørred fra Munkbro Fiskesø – også kaldet “Munken” 🙂 …

 
– Inden frosten for alvor satte ind, var der lige plads til en bette to-timers tur på en kold og vindstille dag. – Temperaturen var en nul-løsning, men det satsede jeg absolut ikke på at turen til “Munken” skulle blive…. – Søen som netop havde leveret både en sandart og en rigtig god regnbue.

- Munkbro By Day (Arkivfoto)
– Munkbro By Day (Arkivfoto, ULFISK.com)

Der blev først satset på diverse gennemløbere, men det var først da “guld”-agnen i form den gule Stripper kom på, at der kom gang i den. Første kast gav en blid markering, mens anden indspinning blev afbrudt af “Dunken”.

– Forklaringen på den turbo-befængte og lange fight kom, da den vedholdende ørred afslørede sig som en af “Munkens” brøddinger med en mave-dunk som associerede til karpefamilien 🙂
– En tyk og ganske smuk fisk lå nu på det sjask-våde græs, og kort efter måtte målebåndet strække sig godt forbi den halve meter 🙂

– De “eksotiske” brøddinger byder på en imponerende farvepalette

Herefter var det med “at få vand” på Stripperen igen, for der var godt med liv både under og i overfladen. – Flere vinterfriske ørreder ville gerne smage på min gule lækkerbisken, mens endnu flere tumlede rundt i overfladen. Men desværre slap min fisketid op, før jeg fik lokket flere fisk til at hugge…

– Munkbro havde udlånt endnu en dejlig fisk, og samtidig givet mig en ny PR. (U.L.-gearet fik dermed aflivet endnu en gammel let-spin-rekord) – Så smilet var stort da jeg vendte hjem til familiehygge.

NB: “Munken” er pt lukket pga is …

- Munkbro In The Morning (Arkivfoto, ULFISK.com)
– Munkbro In The Morning (Arkivfoto, ULFISK.com)

I morgen mandag går turen – om Kong Vinter vil – mod det sydjyske, hvor der skal hyggefiskes sammen med min gode ven Søren.
– Det blives klasse!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s