U.L. VS TØRFLUE 1

- De to fjervægts-kompettanter hilser på hinanden...  Fluepinden fik "røv"...
– De to fjervægts-kompetanter hilser på hinanden… Fluepinden fik “røv”…

– Jeg ville prøve at lave en lille head-to-head mellem min U.L.-darling og min lille tørfluestang. – Hyggedysten fandt sted ved af en fin lille å, og i kamp-arenaens fiske-inferno måtte tørfluestangen bøje sig i støvet.
– Den fik nemlig alvorligt “røv” af en effektiv U.L.-stang….


Kl.  var lige rundet de 18.00 så der var mulighed for 5 timers fiskeri inden midsommermørket ville sætte en stopper for aktiviteterne.
– En håndfuld timer var perfekt til en omgang sommeraften-spas, hvor mine to “siv” hver fik 2½ time til at vise hvad de kunne.
– Første “våben” i “ringen” var U.L.-pinden, da det var mest fair for den lille tørfluepind, at vente til insekterne kom på vandet kl. 20…

– Og U.L.’eren udnyttede hurtigt forspringet med en fin bækørred, skarpt fulgt af en af de efterhånden meget sjældne regnbuer. Begge fisk passerede 30 centimeter i fin stil, – så det var et stabilt udlæg!

- En enkelt regnbue gør såmænd ingen skade, - så den blev som bækørrederne genudsat
– En enkelt regnbue gør såmænd ingen skade, – så den blev som bækørrederne genudsat

En lille time senere kom jeg til et alvorligt “skummelt” sted på åen, hvor træerne på begge brinker næsten nåede sammen, og dermed dannede en skyggefuld passage – en oplagt standplads. – Mellem de udhængende træer var der en god halv meter, og via præcisionen i den superkorte U.L.-stang var det nemt at lægge et perfekt kast op mellem de genstridige forhindringer. – Og inde i mørket stod som forventet en super skøn bækørred, som først gav op efter en gæv fightindsats. – U.L. å-spin når det er allerbedst 🙂

Den smukke rødprikkede fighter var lige knap 42 centimeter og lod sig – som de øvrige – overliste af en rødprikket mikrospinner i sølv.
– Desværre var kameraet gået kold (hvorfor kan så’n noget teknik ikke køre på solenergi….) – men den så cirka sådan ud:

- (Arkivfoto / U.L.-fisk) - denne fisk var også på den sjove side af de 40 centimeter :-)
– (Arkivfoto / ULFISK.com) – denne fisk var også på den sjove side af de 40 centimeter 🙂

Kort før U.L.’erens tidsramme udløb, ville endnu en rødprikket lege med. – Denne gang en lidt mere medgørlig type, som snart kunne landes med gelinde håndelag. – Knap 35 centimeter lang og sprælsk nok til – via et heftigt halesving – at aflevere en vandskade på den landlevendes brilleglas. – Herligt… (altså på den fede måde)…
Lige “inden vagtskiftet” skulle spinne-sivet da lille brilliere med et par målsfisk.  Så ved “halvlegen” blev der afleveret et imponerende scorekort med 6 fine fisk.. – så presset lå tungt på tørfluepinden.

Men de 6 fisk kunne jeg slet ikke matche med tørfluerne på en alt for stille aften, hvor insekterne kun var på vandet i begrænset omfang; – lidt vårfluer, en flok små lyse døgnfluer og lidt Sulphurs var ikke nok til at lokke ret mange interessante fisk til overfladen. – Så det var op ad bakke for den ellers 2014-givtige klasse 4 stang 😦
Jeg fik skræmt en enkelt +40 fisk med mit forfang, og kastede til lidt målsfisk, men det blev kun til en enkelt fin bækørred på knap 30 cm.

– Så efter en hyggelig tur inkluderende en sjov lille konkurrence mellem min to “darlings”, måtte den fluemonterede kompetant se sig gennempryglet med 6 – 1!. – Revanche-match følger snarest….

- (Arkivfoto / ULFISK.com) - en enkelt tørfluefisk blev det da til
– (Arkivfoto / ULFISK.com) – en enkelt tørfluefisk blev det da til – se lige den rygfinne…

Læs evt. også opgør 2: https://ulfisk.com/2014/07/19/u-l-vs-torflue-2/

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s