BORNHOLM 3: STØR

- Det Bornholmske Størvand tog sig lækkert ud i det begyndende aftenlys
– Det Bornholmske Størvand tog sig lækkert ud i det begyndende aftenlys

– Bornholm byder jo også på et Størvand – og når nu man er draget tværs over landet, og tilfæææældigvis har sit “nød-stør-sæt” i bilen, så skulle man da være et skarn, hvis de skønne Stør ikke skulle have en chance for at hilse på… – Og det gjorde de så…


– Søen som hedder Vellensbyvejens og ligger syd for Rønne City administreres af Sport Dres Rønne. Der kunne indehaveren fortælle at der ud over søens knap 50 Diamantstør op til omkring en meter, netop var udsat 3 Beluga’er i omegnen af de 10 kilo – interessant viden!. – Men også en viden som fik mig til at savne mit lidt kraftigere gear, som jo stod hjemme Herning….

Jeg stemplede ind ved søen i en kraftig og ikke stør-egnet vind, som ville gøre det ret svært at registrere størenes smånap. – Men alligevel røg sildebidden ud på bunden til de forhåbentligt sultne stør, som jo så måtte sørge for at hugge godt til, så jeg kunne se det på min blafrende stangtop… Sulten var åbenbart ikke overvældende, for en times fiskeri på den første plads gav kun en enkelt markering, – altså ud over dem som jeg nok ikke observerede på grund af en evigt vind-dansende stangtop? Hrmpfff! 😦

Pladsen blev skiftet til søens skovbeklædte side, og en kombination af de læ-givende træer og en vigende vind gjorde, at der kom mere gang i projektet…

- Lille og Smuk! Det var så absolut et af de kønne eksemplarer jeg fik landet...
– Lille og Smuk! Det var så absolut et af de kønne eksemplarer jeg fik landet…

– Hurtigt kom første hug, og for en gangs skyld var jeg max klar til at sætte krogen, og efter en flot flot fightindsats – størrelsen taget i betragtning – kunne jeg nette en virkeligt smuk Diamant på 77 cm.

– Jo – selvfølgeligt kunne Bornholmske Stør da lide sild 🙂

Her efter missede jeg et par svage markeringer, men pludseligt var der “fuld banjo” i stangtoppen, og jeg trak godt igennem på mit modhug. – Svaret blev et lige så hårdt træk den anden vej, og sådan fortsatte vi vel egentligt en lille håndfuld minutter…. – En suveræn fight endte dog med mig som sejrherre, da jeg – i gummisko – sprang i vandet og nettede “min” diamant, som rodede lidt for meget rundt mellem nogle trærødder. – Størfiskeri når det er allerbedst: Intense, vilde og kaotiske oplevelser med store fisk – just brilliant!

- En meter Diamant på måtten - ja daaaaa...
– En meter Diamant på måtten – ja daaaaa…

Men hov! – den var slet ikke færdig med at “kriges” med mig, for med et kraftfuldt haledask, fik den lige sat sin sinatur på mit venstre lår!

- Klask - og så var jeg ikke i tvivl om at jeg var på størfiskeri. (Elsker bare Fiskeskader) :-)
– KLASK! – og så var jeg ikke i tvivl om at jeg fiskede Stør. Jeg elsker altså bare “Fiskeskader” 🙂

Det lykkedes ikke at få flere “fossiler” på land, og aftenens fisketid rindede ud, mens jeg hyggesludrede lidt med den sympatiske søejer og mørket begyndte at trække ind over søen. Fed tur med størene!.

- Sommeraftenfiskeriet gav godt med udebane-action. Mojn Bornholm :-)
– Sommeraftenfiskeriet gav godt med udebane-action. Mojn og tak til Bornholm 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s