STØRENS VENNER

- Jeg skulle åbenbart lige hilse på et par af størenes venner inden...
– Jeg skulle åbenbart lige hilse på et par af størens venner inden den selv stemplede ind…

– Fisketiden har haft lidt trange kår her på det sidste, men nu kunne der lige akkurat presses en kort – og derfor lokal – tur ind. Først til Herning Fiskepark – og målet var selvfølgeligt de hårdt fightende stør, og ikke de sommer-dovne ørreder. – Et par uventede gæster ville dog lige hilse på…

– Afsted til søen – finde favoritspottet – tyre sildemam i suppen – fyre op under tobak og cola – og derefter vente på at den første Stør skulle trække underbuksen op i nakken på mig og stjæle den første Glyngøre-godbid… – Det sædvanlige mønster for turene til Herning Fiskepark var forventet gentaget – bare sådan for nu at holde sig inden for rutinens rammer…. Men i dag var det ikke som det plejer…

- En trio af fine sandarter havde indtaget Stør-hullet... 52, 55 og 57 centimer.
– En trio af fine – og blanke?! – sandarter havde indtaget Stør-hullet… 52, 55 og 57 centimer.

– For på pladsen som før har holdt flere Diamant-stør, var der flyttet en ny og mere pågående art ind. – Og nogle mere kontante og knapt så snigende hug kunne snart registreres i stangspidsen… Og allerede anden gang der var pilleri fik jeg givet modhug. Kort efter – ja faktisk meget kort efter – lå der en SANDART klar til afkrogning? – Fedt!
Men der er godt nok ikke meget fight i sådan en fætter – og det var der sådan set heller ikke i fætterens to fætre som efterfølgende også var en tur på land. – Desværre var det ikke på U.L.-gearet, – der havde jeg nok mærket deres beskedne fightegenskaber en anelse…. – Men i en sø med 15 kilo store Stør, bliver U.L.-stangen altså ikke inviteret med til mede-sjov… – Måske de vil tage en spinner en dag…
Ny art for mig, og sjovt at se denne mysterie-befængte art tæt på.

Nå, men så måtte jeg jo finde ud af hvor Størene var trukket hen, så jeg tog den sidste af mine to timer på et andet spot. – Men der skulle jeg så åbenbart lige hilse på endnu et nyt medlem af “familien Herning Fiskepark” 🙂

Et par små nøk efterfulgt af et godt modhug resulterede i en fight med en let men også ret zig-zag-livlig fisk, og snart efter viste det sig at sildebidden også kunne friste denne fætter:

- En fin suder på godt et halvt kilo. - Egentligt en ganske køn fisk
– En fin suder på godt et halvt kilo. – Egentligt en ganske køn fisk

– Jeg var slet ikke klar over den artsmæssige mangfoldighed som søen disker op med, men altid skægt med nogle ganske uventede fangst-oplevelser 🙂
Jeg har hverken fanget Sandart eller Suder før, – dejlige oplevelser.

Herefter blev jeg tørret af et par sniger-fisk, som jeg på denne dag ikke tør artsbestemme…. – men da der kort efter er bud efter min agn igen, kunne tilslagets tyngde absolut indikere Stør. Specielt da mit modhug blev efterfulgt af en dyb og tung fight…., og i det jeg efter et pænt hårdt pres fik fisken til overfladen, afsløredes den da også som en fin Diamantstør. På land kunne jeg måle den til 85,0 centimeter, og efter en hurtig selvudløser-manøvre kunne den med et gevaldigt haleplask indtage sin position på søens bund igen. – Fed oplevelse, og nu tredje gang i træk, at det er lykkedes at lande en Diamantstør på en totimers-tur. – Jeg begynder altså at have rimeligt styr på de dér stør-fisk 🙂

- De er nu nogle alvorligt afhængighedsfremkaldende fisk de dér stør....
– De er nu nogle alvorligt afhængighedsfremkaldende fisk de dér Stør….

– Nu går de næste stør-sats med at snyde en af de store Beluga’er….

Som vanligt kunne jeg via U.L.-stangen og en mikro-spinner desværre ikke lokke de ultra-sløve ørreder til noget, og den ret heftige vind eliminerede mit håb om overfladeaktive fisk som ville snuppe en tørflue. Derfor tog jeg lige en halv time ved Vorgod, som hurtigt udlånte et par søde strømskaller omkring de 20 centimeter. De hapsede en lille sight-beetle i størrelse 16, og var de eneste fisk som stak snuden op på en alt for blæsende aften…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s