RØDE RÆSERE

To timer gav to af de flotte rødmavsede – gennemført nice! 🙂

Det var alt for længe siden, at jeg havde fanget en Brødding, så nu skulle det være! – Jeg driblede forbi den nærtliggende Skyggehale Put & Take, og gik lige en hurtig tur rundt om de smukt beliggende søer. – Og det efterlod ingen tvivl om, hvor jeg skulle piske løs med min lille smækre 6,1 fods Parabellum-stage: I et hjørne af den ene sø spottede jeg nemlig en god stak livlige fisk….

I min lille Put & take-æske fandt jeg en solskinsgul 6 grams gennemløber, hvilket jeg mente var rette medicin..? – Og det var det. – Korrekt spot med korrekt agn førte meget snart til den første kontakt!

Skyggehale var et helt nyt – og positivt – bekendtskab. – Ret lækkert sted!

Jeg havde flere små napperier, så det var åbenbart en lidt genert flok jeg havde fundet mig i det vindblæste hjørne. – Jeg lavede mine spinstop mere markante, og satte mere fart i den gule gennemløber, – og så var der hurtigt fast fisk! – Ingen tvivl om at jeg stor-håbede på en Brødding (den savnede jeg nemlig på årets UL-scorekort), – og ikke “bare” en af de vanlige regnbuer. – Snart viste der sig heldigvis en rød mave i overfladen, og efter en ret fed fight fik jeg den iltre ørred i nettet:

Den super flotte Brødding på respektable 55 centimeter blev UL-årsart nummer 95 🙂

Missionen var fuldført, meeeen der viste sig flere fisk i overfladen på mit livlige spot. – Umiddelbart et fifty-fifty-mix af regnbueørreder og brøddinger, – kunne jeg undgå førstnævnte og hapse en rødmavset mere?

I løbet af de to timer skiftede jeg slet ikke agn, for D360’eren fik jo god opmærksomhed… 🙂

Ørredflokken var stadigt yderst forsigtige, så det var svært at opnå et ordentligt hug. Men med kun 10 minutters fisketid tilbage blev der endeligt trykket til, og endnu en ihærdigt kæmpende ørred kunne bakses i nettet. Og igen var det en Brødding 🙂 – det er altså bare en flot art!

Brødding nummer to (ca. 50 cm) kunne afkroges uden berøring, og blev hurtigt genudsat.

Et super lille visit ved en ganske lovende fiskepark, – et besøg som kastede lige præcis det af sig, som jeg håbede på. 🙂 🙂 🙂

På årslisten er der nu 74 danske arter og dertil kommer 21 arter fra Azoerne, som bringer totalen op på 95!. (Hele 2022-listen kan ses her: MIT U.L. ARTSFISKERI).- Måske når jeg helt op på 100 UL-arter på en sæson?…. Next up kunne være Sandart, Skægtorsk, Smelt eller Sortvels?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s