GHOSTBUSTING…

Endeligt fik jeg lokket et spøgelse i fælden….

Jeg har hen over forår og sommer luret en del på en flok specielle karper i en skummel lille sø, – ikke kun fordi det var karper, men mere fordi det var den helt specielle Ghost-variant. – Og oven i købet i nogle meget smukke farvekombinationer….

Et par håndfulde korte research-ture har givet mig en del indsigt i flokkens fødevalg og favorit-opholdssteder i søen. Et enkelt stop hvor jeg også havde tiden til at fiske på dem, gav kun en kortvarig kontakt. – De er ganske sky og viser sig kun kortvarigt inden de forsvinder igen. – Meget spøgelsesagtigt… 🙂

Spøgelsesfinne…. Uhh Uhhhhh 🙂

I søen er der en del sultne små græskarper, som er ganske hurtige på flydende brødstykker, så på denne tur var taktikken “langsomt synkende brød monteret på en lille trekrog for enden af et stykke forholdvist tyndt fluorocarbonline”. Herligheden smed jeg under mit mindste bobleflåd, og så var jeg klar til en god times ghost-hunting…. 🙂 – Jeg fandt forholdsvist hurtigt en trio af ghosts på deres normale opholdssted, men de virkede i første omgang ikke specielt sultne. – Jeg prøvede at fodre til græskarpe-banden for ligesom at skabe noget uro i området, og efter en halv time virkede det! – De tre ghosts blev mere aktive, og så sendte jeg bobleflåddet afsted men en luns trykket brød under. – Den største ghost søgte området af, og fandt snart mit brød, som svævede rundt en lille halv meter under overfladen. – Og den indhalerede! – Den lille trekrog virkede efter hensigten, og snart var der fuld knald på 6,0’er Sweepfire-klingen og det lille Penn-hjul måtte på hårdt arbejde. – UL-klingen er en stærk lille ting, og har bokset med flere 5-7 kilos karper, men det tynde forfang gjorde at jeg lod den stærke fisk arbejde med jævne træk, og derfor blev fightet egentligt ganske udramatisk.

Masser af feltresearch udløste fuld gevinst: Ghostkarpe 57,0 cm / 2540 gram 🙂

De store kraftfulde finner, den gyldne metalliske farve, den velproportionerede krop og ikke mindst de fascinerende ansigtmarkeringer giver denne fisk en speciel sødmefuld plads i min fiskehjerne. – Nuuuuj hvor har jeg jagtet sådan en spøgelsesfisk længe!

Ghostkarpens specielle “skeletfjæs”
Her ses de fascinerende skyggemarkeringer tydeligt – lææææækkker fangst!

Kort, men super fed spøgelsesjagt!.
– Og nu kan jeg endeligt komplettere mit UL-karpe/karusse-CV 🙂 🙂 🙂 :

– Next up bliver endnu et ny-arts-raid med endnu et forsøg på den drilske Tunge, den lille Ringbug og den lange flabede Stor Tangnål… 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s