FISKESHOPPING…

Lidt nyt til havedammen – her den smukke Solaborre

Jeg synes der manglede lidt diversitet i min lille havedam… – Bevares der er da både Guldemde, Rudskalle, Shubunkin og Grundling i den nu, meeeen lidt flere små sjove fisk at glo på, kunne da være hyggeligt….:-)

Derfor driblede jeg på rundtur her i mit midtjyske nærområde, og her fandt jeg hurtigt nogle gode “tilbud”. – På indkøbssedlen stod der Regnløje, Solaborre og Guldfisk, og mit “betalingsmiddel” var en bøtte almindelige gode jyske regnorm…

Hurtigt var der en håndfuld fine små Regnløjer i indkøbs-spanden 🙂

I en lille lokal sø så jeg – som ventet – en god stak små blanke fisk, som tågede rundt lige under overfladen. Miniflåddet med tanagoen under havde ikke lagt mange sekunder, før de første fisk hapsede løs i mit mikroskopiske regnormestykke. Og herfra gik det stærk – det var selvfølgeligt sultne Regnløjer, og efter 10 minutter kunne jeg drage videre med 5 styk i spanden.

Alle var omkring 5 centimeter. Denne måtte finde sig i et hurtigt close-up-pic 🙂

Nå, så stod der jo også Solaborre på sedlen. En art som er ret nem at finde i put & take-søerne, hvor de udsættes for at holde skidt og kravl som angriber ørrederne nede. – Til gengæld er den ikke nem at finde i guds frie natur, men et lille hint i en facebooktråd for en uge siden, skulle lige efterprøves. – Og den var god nok – solaborren lever nu vildt i det midtjyske! – Og der var mange!. Derfor kunne jeg hurtigt ekspedere 3 af de invasive, men meget smukke “malerier” i spanden 🙂

2 stk på 8 cm og en enkelt lidt mindre kom med hjem til dammen

Efterfølgende var jeg et par andre midtjyske “bikse”, og i den første var der “personlig betjening” i form af et nyt bekendtskab – den dygtige ny-arts-fisker Søren. Jeg havde skrevet lidt med ham, og han mente at vi godt kunne finde nogle lokale Guldfisk (aka Sølvkarusse aka Guldkarusse). “Butikken” blev åbnet, men der var tilsyneladende udsolgt af farven orange, for efter et par timer var der kun den ufarvede variant af Sølvkarusse i spanden… – Samme problem i den næste sø, – her fangede jeg vel i alt 30 ufarvede (meget hurtigt i øvrigt), men stadig ingen orange eksemplarer. Jeg så dog den farvede udgave i begge søer, men de ville ikke hugge tilsyneladende. – De ufarvede er ikke specielt tydelige i en havedam, så de fik alle friheden igen. I den sidste sø sluttede jeg af med et par flotte ægte Karusser, – den største fik jeg lige et snapshot af:

+31 skæl langs sidelinjen = ægte karusse. Denne havde 33, så den er god nok 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s