DEN ALLER SVÆRESTE?

– Den havde jeg sgu ikke set komme!… 🙂

Sidst på aftenens tungevindueshygge i det østlige Jylland, indtraf der lidt af en personlig sensation! – En art som jeg havde opgivet på forhånd huggede sgu! – En art stort set uden mund, en art som cirka aldrig er sulten, en art som sjældent bliver stor nok til at ville tage en agnet krog. DEN LILLE TANGNÅL er på CV’et!! 🙂 🙂 🙂

Vi tumler rundt ude i vandet – Mark, David, Brian og jeg.., – og spotter både det ene og det andet, fisker til det – og fanger det meste. 12 arter bliver det til – og nå ja, så kommer vi til den vilde art: Brian lusker rundt og spotter efter sjove skællede væsner. – Pludseligt proklamerer han at han har spottet en Lille Tangnål, som ser fødesøgende ud. Brian er – sammen med kun en lille håndfuld andre danskere – blandt de få som har fanget denne art på stang, så som en max fed gestus spørger han om jeg vil give den et skud? – Øhhh – ja tak – mange tak! :-). Den lille fyr æder mysis, og sandelig om ikke Brian også havde såden en ved hånden, som jeg derefter nuppede 1/4-del af – og proppede på tanagoen. To minutter med forførende servereing fulgte uden at fisken reagerede, – den svømmede bare lidt rundt, men virkede alligevel (modsat hvad denne art i 99 af 100 tilfælde normalt er) interesseret i hvad der foregik omkring den. Jeg halverede mysislunsen, så jeg var nede på ca 2 mm. – Stadig ingen reaktion efter yderligere to minutter. – Endnu en halvering så der nu kun var en mm mysis på spidsen af Tanago’ en, og så huggede den fandme! – Jeg nåede lige at se dens udfald gennem det grumsede vand tidsnok til at give et lille modhug, og så kunne jeg løfte den sjove lange fyr op i tungevinduet (læs evt. TUNGEVINDUE.. – A’ HVA’..?).

Ikke meget mund at få noget som helst ind i…

Brian, Mark og David var hurtigt på pletten og verificerede art og længde, og glæden var ganske stor! – Overraskelsen hos mig stod nok malet i mit fjæs, for denne art havde jeg sgu afsrevet for længe siden under kategorien “ikke for amatører…” 🙂

I udstrakt form målte den 17,1cm = 1 mm fra den danske rekord 🙂

Herefter fiskede vi kortvarigt på tilbagevejen, inden jeg måtte i bilen og finde en “Ny-Arts-Pilsner” til drengene. – Vild afslutning på en super fed tur 🙂

Lille Tangnål har fætrene Stor og Alm. Tangnål og er i familie med søhestene

Den Lille Tangnål røg ind som art nummer 86 fanget i danmark på ultralight gear. – Hertil kommer 8 UL-arter fra udlandet, så de 100 arter nærmer sig hastigt nu…… Next up bliver i forhold til nye arter bliver et skud på Stor Tangnål, Almindelig Tangnål, Brisling og den umulige Multe


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s