VINDUESFESTEN…

– Aftenens medsammensvorne: Mark forrest, Brian til venstre og David til højre

Brian stifter af FB-gruppen Danske Artsfiskere, Mark fra Artsfiskeri.dk, David fra Specineeres.dk og undertegnede UL-tosse, havde sat hinanden stævne i det østjyske til en omgang tungevindues-fræs. – Og det blev en livlig affære med hele 13 arter på land og yderligere 6 spottet….

Første art som skulle udfordres var den lille Spættede Kutling, og spottet myldrede med dem! – Jeg slap afsted med hele 8 styk mens Brian vel ramte cirka det samme 🙂

Den spættede kutling kendes på de “sorte bånd” i rygfinnerne

Blandt mine var der flere helt oppe omkring de 5 centimeter – ja faktisk en enkelt millimeter over, så det var en klar forbedring af min tidligere PR på beskedne 3,9 cm. 🙂

Flot “basse” på hele 5,1 centimeter (DK rekorder er på 5,3…)

Herefter dukkede David op, og så kom Mark forbi med noget boblevand. – Han er efterhånden nået op på 108 danske arter, og det skulle fejres! – Så vi slog røven i sandet og havde snart lliflige bobler i champagneglasset 🙂 – fandme hyggeligt!
Vi skiftede plads, og alle mand røg i baljen med tungevinduerne, og snart røg der masser af arter i feltakvarierne. Mest interessant var en Lille Tangnål til Mark, en Panserulk til Brian og et par Langtornede Ulke, hvor af jeg fik den ene:

I det hel taget var det ret heftigt hvad der rørte sig, – og det endda med halvdårlig sigt, meget drivende skidt i vandet og en lidt kraftig strøm. Nogle kysttobiser, hornfisk og havørreder kiggede også kort forbi under vinduerne, lige som der var enorme mængder af småtorsk.

Sidst på turen skete det så!- Jeg fik sgu et eksemplar af den ekstremt svære art Lille Tangnål. – Læs om denne fangst – som kun er gjort efter af en lille håndfuld artsfiskere – lige her: DEN ALLER SVÆRESTE?

Mark fotograferer det marine liv, mens David nørder med gearet 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s