BORNHOLM 2: ØRRED

- Den lille Wild-Wing kom på nye eventyr mellem nordkystens klipper
– Den lille Wild-Wing kom på nye eventyr mellem nordkystens klipper

– Klippe-øens ørreder skulle naturligvis udfordres, men min ellers ret ukuelige fiske-optimisme, var ikke helt oppe at ringe, da en massiv omgang surf-research klarlagde hvor svært og minimalt udbredt sommerfiskeriet åbenbart er på rigets østligste kanter…


– Jeg svingede – som det altid er en god manøvre – forbi den lokale grej-dealer i Rønne for ligesom at fornemme sandsynligheden for en klippe-ørred. – Og godt for det – for jeg fik info om, at det kyststræk jeg havde udset mig (Salenebugten nær vor residens i Gudhjem), ikke var fiskbart i den vindretning Moder Natur præsenterede. Derimod var der mere håb oppe på den smukke Hammer Odde, så det var her første kyst-halvleg skulle tilbringes.

- Sikke et scenarie at få lov at fiske i - jeg var sgu lige ved at glemme at kaste... :-)
– Sikke et scenarie at få lov at fiske i – jeg var sgu lige ved at glemme at kaste… 🙂

Jeg fik gjort en gæv indsats aftenen igennem, men desværre uden gevinst – altså fangstmæssigt set. For naturmæssigt var det da for vild en oplevelse – gudesmukt område!. – Og rigtig skægt at prøve gummisko-klippefiskeriet, som er noget af en kontrast til vores almindelige vadefiskeri.

2. halvleg blev fyret af tre dage senere nord for Nexø på østkysten, og her lykkedes det sandelig – via en oliven ministripper – at lande en smuk klippe-ørred! – Desværre en undermåler, som derfor kvikt blev ekspederet retur. – Men dog en Bornholmsk sommerørred 🙂

– Forinden kunne Stenbrudssøen dog byde på en enkelt dejlig regnbueørred på fine 54 centimeter taget på en dybt fisket gennemløber. Dejlig UL-fisk. Så to ørreder blev da det til… 🙂

- Desværre viser fotoet ikke den LYSE-blå ryg den havde. - Måske på grund af søens brakvand?
– Desværre viser fotoet ikke den LYSE-blå ryg den havde. – Måske på grund af søens brakvand?

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s