EN TUR I BARS-LAND

Fin Makrel 🙂 – Bemærk manden i “det flyvende toilet” 🙂 🙂 🙂

Havbarsjagt take one…. – Sæsonen er så småt gået igang, så jeg tog lige et par timer på vestkysten, for lige som at “fornemme vandet”. – Der var faktisk ganske OK forhold, og lidt action kom der da også ud af det…

Der var godt gang i både bølger og strøm, så det semiklare vand var faktisk ganske optimalt. Bølgerne var desværre lidt for store til, at det var forsvarligt at springe rundt på høfderne, så det blev mest til et par timers “strand-fræs”. Det gav ganske hurtigt en sprælsk makrel i midttrediverne, som huggede på et Filur-blink. – De er nu skægge på UL-gearet, – i hvert tilfælde den første håndfuld gange i sæsonen man kroger éen. – For jeg ved at jeg – som barssæsonen skrider frem – bliver pænt træt af krellernes hugiver….

Bag mig blafrede der en hangglider rundt i de termiske opdriftsvinde – der gør der tit på denne plads. Og jeg kan ikke lade være med at blive imponeret over deres mod. – Og samtidig grine lidt af, at de med deres siddestilling under dragen, ser ud som om de sidder på lokum 🙂 🙂 🙂

Barsfisker-uniform til vestkysten…..

Når jeg fisker Bars, sørger jeg for at være top-mobil. “Havets Ulv” kræver kilometer i benene, så det gælder om at “rejse” ultralet… :-):

* Et par gode gummisko/vandresko med skridsikker bund.
– Safety first på høfderne! – Strø evt. sand på den sten du vil stå på.
Mine vandresko er fra New Balance – og tåler saltvand

* Et par behagelige outdoorbukser med slid-forstærkninger på knæ og røv – høfdestenene er hårde ved tøj og gear!
Jeg bruger et par vandrebukser fra Revolution Race – de er fede!

* En varmeregulerende overdel som du føler dig godt tilpas i.
Temperatur og vind kan skifte en del på den barske vestkyst.
Oftest ryger der merino fra Bula eller Devold ud af skabet

* Jeg dropper tasker osv. og smider alt i vesten. – Simpelthen for irriterende af rende rundt med rygsæk på høfderne
Min er med “åben” og kølende mesh-ryg og fra Simms

* Cap og pol-briller er et must, da man ofte kan spotte barsen ved stenen eller i en bølge. Spot dem og du ved at de er der!
Mine caps er noget no-name mens brillerne er fra Loop

* Stangen er selvsagt UL – behagelig at gå med på en lang dag. Brug kun UL til barsen, hvis du er meget erfaren med det lette gear!
Stang: Fenwick Wildwing 5,6″ og hjul: Shimano Nasci 1000

* Nettet er vigtigt, når der fiskes fra de høje høfder. – Derfor skal der noget længde på, for at sikre landingen af drømmefisken.
Mit letvægts-net er et 4-meters Arm-Out fra Quantum

Havbars på 46,0 flankeret af Wildwing’en (arkivfoto ULFISK.com)

Havbarsen kan kræve mange timers fiskeri, før man bliver belønnet med dens vilde fightegenskaber. – Og med kun et par timer til rådighed på dagens tur, var forventningerne om succes ganske beskedne. Det blev dog til en enkelt kontakt, og et fint rusk fra en bars i midtfyrrene 🙂 – Den huggede blot fem minutter efter landingen af makrellen, og viste sig kortvarigt da den klaskede til mit blink 🙂 – Fortsættelse følger!

Makrellen kunne efter hjemkomsten indskrives som årets UL-art nummer 60. – De næste udfordrere til UL-gearet bliver de Hollandske Asp og Sandarter, hvor efter turen går mod Sjælland efter nye danske arter i form af ex. Pigsmerling, Malle, Finnestribet Ferskvandsulk og Sortmundet Kutling.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s