SPEJLER-SPAS

Ret fedt fiskeri på spejlkarperne i den nyopdagede sø

Lørdagen bød – ud over den herlige PR på Lille Hundefisk (læs her: 2 MM FOR LILLE…) – også på et besøg ved en ret fed sø. Her i er der proppet med mindre spejlkarper, og de var ganske hugvillige….

Jeg manglede lige den sidste af de vanlige fredfisk til årslisten for at “være i hus” med alle “hygge”-arterne. Jeg havde efter grundig research fundet søen via et gammelt foto, og havde faktisk tidligere på sommeren givet den et halvhjertet skud, hvor varmen blev en negativ faktor. – Spejlkarperne dovnede bare rundt, og gad ikke at æde noget som helst…

Små fine “trutmunde” som gerne ville have majs

Jeg startede som sidst med at forsøge mig med flydende toastbrød, men heller ikke denne gang var der overvældende interesse for denne teknik. Derfor blev taktikken hurtigt ændret til oldstyle-flådmede med majs på bunden. – Og så kom der sgu gang i løjerne!: Hurtigt fik jeg to omkring de 25 centimeter, og dermed var der sat tjek-mark ud for “Spejlkarpe” på årslisten – fedt! – UL-årsart nummer 59!! var hjemme 🙂

Snart 30, så 32, og herefter en rigtig fin éen på 40 centimeter

En del modhug blev misset, men tre mere blev hængende, så jeg endte på i alt fem landede spejlere – ret fedt at få overvundet denne nye sø, og samtidig finde et “sikkert” Spejlkarpespot… 🙂
Den sidste på 40 fightede kanon godt på Cherrywood’en 0-7 grams, men den måtte desværre kort efter give fortabt, da der pludseligt var en noget større karpe som ville være med…. – Den tog majsen voldsomt, og tæskede tværs over søen, hvorefter krogholdet desværre svigtede. – Men jeg var fint tilfreds trods den tabte fisk. – Fem på land og en vigtig viden om at søen også holder lækre eksemplarer på 60-70 centimeter var nok til at jeg kunne smile stort, da jeg vendte fiskeøsen mod vest…

Fin spejlkarpe på præcist 40 centimeter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s