EN STOR MED SLØR

– OK, der er da vist en ganske anstændig debut-guldfisk… 🙂

Jeg har bokset en del med at finde en stak ganske almindelige guldfisk, som jeg kunne fiske på. – Men nu tænkte jeg at jeg havde ramt rigtigt; – en lækker lille bynær sø i det nordjyske, som angiveligt skulle have en rimelig bestand af af de orange banditter…

Jeg gik indledningsvist lige en tur rundt om søen, og spottede da også en enkelt guldfisk. – Til gengæld var den pænt stor, men driblede desværre rundt i den ikke fiskbare ende af søen…. – Min research på søen havde vist, at der også skulle være alm. Karusse (den manglede jeg til årslisten) samt en del Sølvkarusser (som Guldfisk arts-mæssigt hører ind under). Så UL-mede-stængerne blev rigget til med kroge i mindre størrelse samt et enkelt majskorn, – målet var den almindelige Karusse, for Sølv-fyrene har jeg fanget rigeligt af tidligere i sæsonen. – Og tænk nu hvis den store høj-orange drønnert lige gad at fistre hen til min foderplads… 🙂

Smuk lille Karusse på 19 fine centimeter (UL-årsart nummer 53)

Det tog godt ti minutter inden der var liv på pladsen, – og jeg havde desværre kun kunnet afsætte en god time til projekt “Karussejagt“, så jeg var lige ved at blive lidt utålmodig, da flåddet pludseligt dykkede første gang. Et modhug og en lille fight senere kunne jeg krydse alm. Karusse af på årslisten. – Den kendes i øvrigt fra sølvkarussen på antallet af skæl langs sidelinjen (karusse 31-35 og sølvkarusse 25-31 skæl), og denne fine fisk havde 32, så den var god nok. Lidt senere fik jeg endnu éen – denne gang med hele 33 skæl og en længde på 23 centimeter. – Jeg var allerede yderst tilfreds med de to karusser på land, men nu blev det for alvor et fedt pitstop!!: Den store guldfisk havde lusket sig ind på pladsen, og trak nu af med det ene flåd! Jeg fik sat krogen med et kontant håndledsvip, og kunne med stor nervøsitet fighte det store signalfarvede lyn ind mellem sivene og ind i det frelsende net! 🙂

Nuuuj en lækker Guldkarusse (Sølvkarusse/Guldfisk/Slørhale): Hele 38cm og 605 gram!

Endeligt havde jeg fanget en Guldkarusse på UL – og så kunne man åbenbart lige så godt gøre det ordentligt!!! – De øvrige eksemplarer jeg forgæves har jagtet ved tidligere lejligheder har været i klassen 10-15 centimeter, og så jerner jeg lige en debutfisk på 38 vilde centimeter på land – JA SGU’!! – En suuuuuper smuk velproportioneret fisk i den helt rigtige hidsige orange farve – og så endda med en laaaaang og flot slørhale. Lækkerier!

Og for lige at understrege søens potentiale, kunne jeg da også lige slutte af med to fine Sølvkarusser!. – Først en på omkring de 20 centimeter og herefter en herlig langhalet “vi ses snart igen du lækre sø”-fisk på hele 36 centimeter!

– Endnu et eksempel på at hardcore sofa-research bærer frugt!!!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s