SULTNE SMERLINGER

De små mørkeelskende fisk havde god appetit denne gang 🙂

De mørket faldt på, valgte jeg at droppe artsjagten et øjeblik. – Jeg havde jo netop opfyldt min vilde mission om at lande 50 arter på 5 måneder – Yeeeds Main!! 🙂 🙂 🙂 . – I stedet sendte jeg lidt opmærksom i retning af den finurlige og lunefulde lille Smerling. – For kun en måned siden havde jeg min debut med dem, men et par gummirøjsere fyldt med iskoldt åvand satte en stopper for mit sats. Det lykkedes dog alligevel at få en enkelt på land på den tur. – Og nu fik de lige et skud mere – denne gang iført waistwaders… 🙂

Mørket havde netop omsluttet den lille ådal, da jeg entrérede vandet med min isfiskestang monteret med en tanagokrog, – agnen var igen 2 mm lange regnormestykker. Sidst var smerlingerne slet ikke hugvillige, og den første halve time på aftenens tur, var mønstret det samme: Jeg spottede hurtigt flere fine eksemplarer, men de virkede slet ikke interesserede i mine ormestykker. – Pludseligt vendte det dog, og efter at have misset det første modhug, gik det pludseligt meget bedre

Et feltakvarie er genialt til både at studere og fotografere de små arter

Den næste halve time lykkedes det sgu at få yderligere en håndfuld til at hugge, hvor af de tre blev kroget, og landede i akvariet! 🙂 – Her i blandt to nye PR’ere på først 11 rent og siden 11,6 centimeter – feeeedt.

En trio af top-livlige Smerlinger er ikke nemme at håndtere/fotografere 🙂

Smerlingen er kun fremme om natten og gemmer sig godt på grusbanker og mellem trærødder, så man skal have pudset brillerne og justeret pandelampen, for at komme i kontakt med den lille flotte art.

Fem minutter for afslutningen på aftenturen observerede jeg hele to store Smerlinger med DK-rekord-potentiale!, men de var ikke rigtigt sultne, og tiden var samtidigt ved at løbe fra mig. – Så de må lige vente til næste gang jeg kigger forbi det lille vandløb…

Min nye PR i midten flankeret af to andre flotte eksemplarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s