KLASSISKE ARTER

Der var fuldt hus på de klassiske arter i det sydjyske. Her en gylden Brasen

Det var blevet tid til at se om jeg kunne eksekvere min mission om at ramme 50 arter inden udgangen af maj. – Altså et snit på 10 arter i måneden – alle på UL-gearet! :-). – Til at hjælpe mig i mål havde jeg udset mig nogle af de klassiske arter, som burde være livlige på denne årstid?…

Scenen var sat i det sydjyske, og første arter i kikkerten var Gedde og Brasen. Et par arter som jeg ikke gav megen opmærksomhed i seneste sæson, og udelukkende fik en bette en af hver som bifangster. Den – for mig – helt nye sø – så meget klassisk ud, og burde derfor holde begge arter. – Og de traditionelle arter stod nærmest i kø for at komme på land!

Alle ville åbenbart have majs – også denne gedde! 🙂

Hurtigt var skallerne over mine majs – 1. klassiske art på land. Herefter huggede også en aborre på majsen… – 2. klassiske art på land… – Derefter gik der lidt kaos i den, da en gedde tog majsen, lige da jeg spinnede ind for at skifte til en frisk gul hapser. – Ikke just hverdagskost med en gedde på majs, men den kom møvende ind fra højre side – tog majsen – og kværnede lige igennem mine tackler – for fanden altså!! – Jeg fik “bøvlehovedet” på land, og filtret mine liner ud igen, – så gik der da tid med det… – Men alligevel var der glæde over at kunne notere årsart nummer 48. – Gedde = 3. klassiske art.
Og så kom den sgu – den 4. klassiker. – Nemlig en rigtig fin lille brasen!!

Godt 25 centimeters brasen blev noteret som art nummer 49

Herefter kunne jeg pakke sammen, – jeg havde egentligt også medbragt lidt geddegear, men da den art allerede havde hugget på majsen, fik jeg jo slet ikke brug for det 🙂 – Og hvad så med art nummer 50?…. Den kunne sikkert nåes en af månedens sidste dage; – græskarpe, spejlkarpe, karusse eller båndgrundling måske?

Jeg dinglede dog en tur forbi åen istedet, – jeg var lige nødt til at se om der var liv i nogle insekter, nu hvor sæsonen for alvor burde være igang. – Hvis altså ikke lige at det var for det lortede lortevejr…. Hrmpfff!!! 😦
– Så tørfluestangen blev i bilen, og – nærmest i trods – tyrede jeg lidt rundt med en bette Effzett-spinner. – Måske kunne jeg lande en bækørred, selv om jeg allerede havde fanget den flere gange i år. – Og de var der – de rødprikkede – hele tre måtte afkroges. 5. klassike art… De var dog i den lille skala, og det var denne fine fyr så absolut også:

En lille hovsa-stalling bragte mig i mål med mine 50 arter 🙂

En maks hurtigt “håndfoto” i vandkanten af den 6. klassike art, og den lille fyr var retur i åen. – Dermed endte besøget i det sydjyske med fangst af de absolut mest klassike arter i sø og å: Skalle, Aborre, Gedde, Brasen, Bækørred og Stalling 🙂

Med de 50 arter på de første fem måneder, mangler jeg nu kun 20, for at overgå 2021’s 69 UL-arter. – Nu bliver det helt klart sværere, men de næste er udset og noteret i det rimeligt stramme årsskema 🙂 !!!…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s