FRUSTRATIONSFISKEN!

– Yderst hårdt tilkæmpet dansk UL-art nummer 81. – Mød Tungehvarren

Vi ankom sammen med Mark i den sorte nat og riggede til. Tidligere på aftene havde Peter og jeg kørt Østjylland tyndt for at finde et egnet spot til nogle hvarrer. Hele tre spots var vi forbi… På spot 1 var vandet for dybt til at kunne vades med tungevinduerne, på spot 2 var vandet at for uklart til at vi ville kunne se noget som helst, og på spot 3 var der alt for høje bølger… Men nu var vi landet på Marks fine spot, og chancen for en helt ny art var brandvarm….

Vi fik begge hurtigt spottet adskillige af den lille – og for os helt ukendte – Tungehvarre. En art som man for under en måned siden ikke anså som værende mulig at fange på lavt vand, da den egentligt bor på +10 meter vand og helt ned til 200 meter. Men så fandt Mark og hans makker Brian dem pludseligt på lavt vand – og fangede dem! – Ret sensationelt!

Den sjældent sete Tungehvarre i akvariet

Peter og jeg fiskede til adskillige eksemplarer med vore mysisagnede tanagokroge, men de virkede slet ikke sultne. Heldigvis viste “fiskehvisker” Mark vejen, da han fangede to fine tungehvarrer. Så vi vidste at det kunne lade sig gøre, og pludseligt lød der et jubelbrøl fra Peter!

Fandme ja! 🙂 – Peter fandt en af de få sultne Tungehvarrer 🙂 🙂 🙂

Stor glæde ved os begge, og lige i det Peter fik sin på land, gik jeg i absolut stædigheds-mode :-). Jeg fiskede videre til de ikke-sultne hvarrer, og havde vel efterhånden forsøgt mig på 60-70 stykker af dem, hvor af kun éen huggede lidt ud efter min krog…. – Mega frustrerende!!! – Men stædighed belønnes, og da nat var ved at ændre sig til morgen lykkedes det endeligt. Yeeeehaaa! – og hold da magle hvor synes jeg egentligt selv, at det var fortjent 🙂

Tungehvarre på 14,2 centimeter – cool nok at få den på listen 🙂

Ud over de mange svære Tungehvarrer, observerede vi kun diverse kutlinger i begrænset mængde, en enkelt tunge, en panserulk, en tangsnarre og få skrubber og rødspætter, så det var et ganske specielt spot vi var på. – Mark gik lidt længere ud af zonen, og fandt en større flok glaskutlinger, hvor af han fangede to – en super fed art med dens totalt gennemsigtige krop. Vi tog nogle fede billeder af hinandens fangster, og jeg vil da – ud fra topbilledets kvalitet – mene, at Mark ikke kun mestrer artsfiskeriets svære kunst, men at han også er en sublim fotograf 🙂

Der er nu cirka fem lystfiskere i Danmark, som har fanget en Tungehvare på stang…

Tak til Peter og Mark for en fed tur – der er altså et par spots som jeg snart skal retur til!…. – For dette område byder på intet mindre end ti ! nye – og super svære – arter, som vil hjælpe mig på vej mod 100 dansk-fangede UL-arter: Sortvels, Stribefisk, Glaskutling, Stor Tangnål, Almindelig Tangnål, Lille Tangnål, Snippe, Kysttobis, Knurhane og Tunge….. I’ll be back!!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s