TUNG TRAFIK….

– Denne flotte mørke Skrubbe var en af mange arter vi så under vinduerne

– Havørred, sild, skrubbe, rødspætte, tunge, sandkutling, sortkutling, toplettet kutling, glaskutling, 3-pigget hundestejle, glasål, havkarusse, fjæsing, torsk, mørksej, kysttobis, ålekvabbe, lille tangnål, almindelig tangnål, stor tangnål, snippe og panserulk, – pyyyyyyh… – Spottets diversitet var med 22 observerede arter ganske overvældende, men fangsterne blev kun så’n semi-fede……

En tur rundt med tungevinduerne gav masser at kigge på. Og også meget at fiske efter, – desværre var de mest interessante arter vi fiskede på ikke rigtigt sultne. – Vi var især ret hooked på at få fingrene i tunge, stor tangnål, almindelig tangnål, snippe, kysttobis samt glaskutling, og vi fik også mulighed for at fiske efter dem alle – dog uden held. Tungevindues-fiskeriet giver fede muligheder for at finde de mest spændende arter, men derfra og til at få dem på artslisterne, er der ind imellem ganske langt 🙂 😦

– Første gang jeg har set – og fisket til – den fascinerende og sjældne Snippe

Men fine fisk blev det da til! Blandt andet fik Peter både fjæsing og mørksej til årslisten, mens jeg fik knaldet havkarusse og min hadeart nummer et – fjæsingen – på min. Havkarussen var med sine 15,5 cm ganske stor, og i en ret flot kastaniebrun farve. – Den fik selskab af en fin panserulk.

Fjæsingerne blev selvsagt håndteret med stor forsigtighed, og jeg var en tur på land for at håndtere den lille iltre drønnert jeg fangede som den første art. Også liiiidt spændende at gå rundt i waders med en håndfuld “hugorm” svømmende rundt om mavsen…. 🙂

– Better safe than sorry – føj hvor jeg frygter den lille satan 🙂

For mit vedkommende var det især en trio af flotte skrubber som gav smil på læben. Den på topbilledet er 33 centimeter, og det blev til to mere i samme størrelse. Og så er det bare super intenst at finde – og endda fiske til – arter som for bare få måneder siden synes helt umulige at komme i nærheden af. – Ingen tvivl om at specielt Stor Tangnål Tunge, Kysttobis og Glaskutling nok skal blive noteret som “overvundne arter” på min UL-liste!! – Og sandsynligvis allerede i denne sæson 🙂

– Endnu en flot skrubbe har hugget på et rejestykke

Herefter fik vi besøg af danmarks dygtigste artsfisker Mark Hemmingsen, som liiige havde noget vi da skulle prøve.. 🙂 – Det takkede vi selvfølgeligt ja tak til, drak en hyggeøl med Mark og pakkede tungevinduerne i bilerne, så vi kunne komme på nye eventyr i natten… 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s