ARTSJAGT I ØST

– Et par kutlinger i akvariet – den venstre er absolut mest interessant…

Jeg fik mulighed for at jagte lidt arter i det østlige Jylland, og det blev fint udnyttet. Eneste våden jeg havde med var en tanagokrog, en 16’er krog, et lille flåd, en reje, en regnorm og mit feltakvarie. Med disse remedier fik jeg skudt yderligere fire sprælske fisk på årslisten, som hhv kunne nummereres 25, 26, 27 og 28. – Så med et fint pace er jeg på en snorlige vej hen mod årets mål: “70 arter i 2022 på UL” (2021 gav nemlig 69)…

En fin lille – og altid livlig havn – var scenariet i jagten på et par af de lidt sværere kutlingearter. – Sandkutlingen og Sortkutlingen var for længst i hus, så nu skulle den Spættede Kutling, den To-plettede Kutling og Lerkutlingen forsøges. – Og sandelig om ikke det lykkedes at finde – og fange de to sidstnævnte!

De fine detaljer står i kø, når man får den 2-plettede Kutling close up

Jeg fandt nogle små mørke fisk, som fistrede rundt i jagten på føde, og fik serveret et 1,5 x 1,5 mm stort rejestykke midt i stimen. Flere var inde “at smage”, men føj hvor er de svære at kroge ordentligt!. Tre faldt af på vej op på træbroen, men nummer fire blev hængende og endte i akvariet. Og med 4,5 cm var det oven i købet ny PR – happy happy 🙂 – I forsøget på at fange en mere, blev jeg overrumplet af sortkutlingen, som ses i akvariet på topbilledet 🙂
Herefter lurede jeg efter en mere brunlig lille fisk, – Ler- og Spættet kutling ligner hinanden en del, og det var Lerkutlingen jeg fandt. – To fine eksemplarer på 3,3 og 3,6 cm blev det til:

Lerkutlingens “bånd” i rygfinnen er brunlige, men de er knaldsorte på den spættede kutling

Herefter skulle jeg prøve om jeg kunne fange en Sølvkarusse i en mindre sø. – Jeg håbede mest på en af de orange (også kendt som “guldfisk”), men med begrænset fisketid, måtte jeg tage hvad der bød sig til. – Og det blev den brune slags – og faktisk fik jeg hurtigt hele to styk på land:

Jeg fiskede med et lille flåd samt 0,5 mm regnorm på en 16’er krog, og det var langt hen ad vejen visuelt fiskeri, da jeg kunne spottede en del sølvkarusser – både gule, orange, brune og spættede. – Og så var det bare at lægge flåddet ud i deres svømmebane med agnen 15 centimeter. – Jeg sluttede med en lille overraskende fangst, da der – så vidt vides – ikke er fanget Rudskalle i søen før, – men det er der så nu 🙂

– Fin lille rudskalle til årslisten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s