SPRÆL I MØRKET

Dansk UL-art nummer 79 blev denne flotte Tangspræl på 18,1cm 🙂

En kombi af udlængsel, artsfeber og en snert af vanvid, gjorde at jeg mandag aften trodsede elementernes rasen og smed tungevinduet i øsen. – Evindelige regnbyger, kulde og en striiiid vind, gjorde ikke på nogen måde forholdene ideelle, men turen til Lillebæltområdet endte – mod alle odds – med at blive en bragende succes….

Jeg havde frygtet lidt, at den sidste lange tids lortevejr havde efterladt Lillebælt-vandet i en grumset og ufiskbar tilstand, men allerede ved første spot kunne jeg glædeligt konstatere, at vandet var rimeligt klart.
Vinden lå dog oppe omkring styrke 10 ind over spottet, så jeg fortrak til en helt ny jagtmark. – Og her kunne jeg ude i vandet spotte noget så usædvanligt som en tungevindues-fisker…? (- vi er jo ikke så mange – endnu…) – Det viste sig at være Brian Kristensen – artsfiskeriets faderskikkelse og grundlæggeren af DK’s fedeste Facebookside: https://www.facebook.com/groups/683947931689128

Aftenens første gevinst blev en fin Panserulk til årets artsliste

Vi fik en lang hyggesnak, som blev fortsat da jeg havde rigget til og var kommet “i baljen”. Spottet var super fedt med masser af variation i bunden, men der var ikke så meget liv i vandet. Brian fik dog listet både en langtornet ulk, en tangsnarre og en panserulk op i vinduet, inden vi fortrak til et andet spot, som viste sig at være langt mere livligt.
Vi ramte højvandet helt perfekt, hvilket gør at flere arter trækker inden for rækkevidde i mørket. Det gav en del fisk i feltakvarierne, bl.a. fik jeg en ny PR i Ålekvabbe:

Et flot eksemplar af den lange livlige art: 21,1 fine centimeter

Vi krogede også – ud over de allerede nævnte arter – også almindelig ulk og sandkutling, mens vi spottede torsk, rødspætte, tangnåle, ising, skrubbe og 3-pigget hundestejle, så det var ganske livligt. – Nå ja, og så glemte jeg med vilje at nævne denne lange lømmel…:

Sådan ser Tangsprællen ud – en angrebsparat og flot farvet lille drønnert 🙂

Allerede på første spot havde Brian nævnt muligheden for at få fingre i en Tangspræl, – den tricky art som jeg aldrig har haft chancen for at få på land. – Ja, faktisk har jeg endnu aldrig spottet éen. – Men pludseligt stod vi på det helt rigtigt spot på det helt rigtige tidspunkt! Brian vidste godt at en ny art altid bringer glæde, så han spottede flere, som jeg fik lov at fiske til (cool gestus!), men resultatet blev det samme, som når jeg forsøgte mig på de par stykker, som jeg selv fik øje på: De fejlhuggede, gemte sig eller stak bare af ud på dybere vand 😦 – Frustrerende!! – Brian havde dog dygtigheden til at lande en rigtig fin sprællebasse – flot fisk!! 🙂
– Regnen kom, og vi skulle egentligt til at bryde op, så jeg gik det sidste stræk med planerne om en snarlig tur mere til det fiske- og især tangspræl-rige stræk. Men så… – En sidste chance på et stort eksemplar blev serveret af Brian, og denne lange fyr var anderledes aggressiv, for den valgte at hugge godt til min lille stump skalreje. Jeg fik den kroget på tanago-krogen, og med et kæmpe smil løftet op i vinduet, – dermed var den nye art i hus. Super fedt! 🙂

Tangspræl på +18 cm!! – Og der med røg 2022-art nummer 15 på listen

En nu ret frisk vind i fjæset, silende regn, kolde fingre og tæer = didn’t matter! – For glæden over den nye art overskyggede i dén grad moder naturs ucharmerende hærgen 🙂 – Tak til Brian for et fedt team-up, hyggelige nørderier og effektiv spotning af den flotte sprælske tangspræl 🙂


De næste nye arter som får et snarligt skud, bliver Sortvels, Sølvørred, Almindelig Tangnål samt Særfinnet Ringbug – svære men ikke umulige…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s