FIRE PÆNE PUTTERE

– Ox’ens Tigerørreder er ganske kønne og velnærede

– Dagsprogrammet gav mulighed for et stop ved altid givtige Ox River ved Ringkøbing. – Og når jeg en sjælden gang hygger ved en ørredsø, er det en af favoritterne: Masser af god plads ved de fire søer og de lækre sektionsopdelte å-løb, fin artsspredning i udsætningerne og altid garanti for UL-action….

Jeg afsatte kun et par timer, så jeg koncentrerede mig kun om de smalleste å-løb og deres udløb i søerne. – Her ved jeg at der ofte står fisk, og således også i dag!… – Ja, det blev sgu egentligt bare til et par ret fede timer med kraftfulde fights og i alt fire farverige og fuldfinnede ørreder på land.

Jeg greb nærmest per automatik den lille hvide 5,6’er Wildwing i bagagerummet. – Den var godt nok monteret med en kystwobler efter sidste weekends kystpjatterier, men det havde tigerørreden på topbilledet ikke noget i mod 🙂 – Den huggede hårdt i en frisk strøm, og leverede en super heftig fight.

– Ox Rivers åsystem var igen igen super duper underholdende 🙂 🙂 🙂

Jeg havde taget det nyeste medlem af min UL-pinde-familie med, og den skulle da lige testes. Det er en lækker lille 4-delt rejsestang fra WFT, som er udset som rejsekammerat på efterårets fiskerejse til Azorerne. Jeg smed en gul 7 grams-jig på den, for lige at fornemme hvordan klingen arbejder. – Den 6,5 fod “lange” klinge virkede ganske robust, men også yderst følsom, – lige som jeg helst vil have mine UL-stænger. – Og efter bare fem kast fik jeg også lov til fighte en fisk på nyindkøbet, da en ilter regnbue blev forelsket i den frække jig:

– WFT Penzill Nano er godkendt! 🙂 (1-7 grams kastevægt, 6,7 fod/4-delt),

En perfekt test som endte med topkarakterer på alle parametre: Følsomhed, præcision, distance, ryggrad og fightegenskaber 🙂
Men jeg skulle jo bare lige teste den ganske kort, så jeg vidste hvad den kunne, inden den røg med i kufferten/flyet. Derfor skulle den egentligt tilbage i bagagerummet, meeeeen “bare lige et kast mere”…. – Og det endte så med endnu en fed fight, og endnu en rigtig flot fisk i nettet. – Denne gang var det igen en af de aggressive tigerørreder, som havde hugget, og dermed fik jeg lige dobbelttestet den nye pind 🙂 (indlæg om den – eller rettere de… (ups…) nye rejsestænger følger snarest)

– Et hurtigt skud af tiger nr. 2 i nettet inden den kom retur

Jeg fik skiftet stang – retur til Wildwing’en – over en kop kaffe, inden jeg skulle brænde den sidste halve time af. I et smalt parti af åen, lagde jeg en lille kobberfarvet Effzetspinner op langs nogle siv, og hugget faldt prompte. Og der var ingen nåde, for med Wildwingen – min tro følgesvend gennem efterhånden 8 år – sidder modhugget der hver gang 🙂

Turens sidste fisk var også den hårdest fightende. Den to kilo tunge regnbueørred fik virkeligt brugt strømmen til sin fordel – forrygende indsats. – Og af en regnbueørred at være, var den da også helt OK at kigge på….

– Små spinnere i kobberfarve er et giftigt valg til åløbene

Et par lækre timer med fire fede UL-fights blev afsluttet med en pilsner (ja ja – der var jo ikke mere kaffe i Stanley’en, vel…:-)) og noget tobak 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s