BOMSTÆRK BARS-BASSE

Årets første blev også min hidtil største – seriøs Havbars 🙂

Mine super fede kolleger Alex og Peter var med på at tage en kollektiv fridag på den vejrmæssigt yderst optimale fredag. – Den svære Havbars skulle jagtes på vores herlige Vestkyst. – Og det blev en tur som startede ganske heftigt ud….

Allerede i dagens første lys var der gevinst, – og det var Alex som kunne tumle med en af de store strejfer-makreller. – Dem ramte han flere af igennem dagen, – måske fordi han hovedsageligt fiskede med frække flagrende blink, mens Peter og jeg satsede på jigs. – Alle makrellerne var i absolut fineste form og lå omkring de 40 centimeter

En glad Alex med en flot topforms-“krel” taget i dagens første lys

Jeg var selv – i flot krabbegangs-stil – kravlet yderst ud på en af høfderne med min trofaste 5,6″ Wildwing. Peter havde erhvervet sig nogle mega spændende – og UL-venlige weedless-jigs som jeg da lige skulle prøve. – Og hold da magle de funkede bare! – Allerede på dagens anden høfde – og i tredje kast – var der “fuld banjo” på min lille hvide klinge. – Slet ingen tvivl om at det var den ægte vare, for der blev trukket nedad – nedad – nedad!! – Barsen er simpelthen vores heftigste fighter og tonser derudaf som en rød-kluds-provokeret tyr 🙂 – Det lykkedes dog rigtig fint at lægge et vedvarende modpres, som gjorde at sidste halvdel af den nervepirrende fight foregik overfladenært. Så jeg var tidligt i fighten klar over, at det var en seriøs basse, jeg havde fingrene i. – Som så ofte før med denne voldstærke art blev landingen kaotisk, for jeg havde barsen inde over netrammen hele tre gange, inden en god bølge hjalp den “i hus” i fjerde forsøg.

Peter fik dette fede skud, lige da jeg havde fået superfisken op på høfden
Efter en intens omgang fight og landing, kom der smil på. Barsen blev kort efter genudsat.

Jeg var efter jubelsceancen med drengene hurtigt ude på de glatte sten igen, og der gik ikke længe inden endnu en grov røver havde hapset jiggen! – Endnu en kraftfuld fight – denne gang startende med et vildt udløb – fik desværre kort efter sin afslutning, da barsen ti meter ude snurrede rundt om en forræderisk sunket granitblok og undslap… Den var altså også i størrelse “Large”!!. – Og inden for den næste halve time missede jeg yderligere to stærke havbars: En fejlhuggede og slap med det samme, mens en anden fightede godt i et par håndfulde sekunder, for derefter også at slippe krogen. De to sidstnævnte lå vel i midtfyrrene, og tog en gammeldags jig med et lidt for lille kroggab. Ærgerligt, – men laaaangt fra nok til at få mit humør ned oven på den superfisk, som på vildeste vis kickstartede dagen for mig 🙂

Ny UL-Havbars-PR: 58,0 cm og 2,08 kilo 🙂 – Stærk, voldsom og fandens flot 🙂

Fiskeriet fortsatte uden de vilde gevinster, men på tilbagevejen mod bilerne, var det igen undertegnede som kunne bokse med en bars – denne gang i en noget mere medgørlig kaliber. – Jeg anslog den til omkring de 35 centimeter, inden den røg tilbage i det klare havvand:

– Smuk lille fyr, som dog – i bedste bars-stil – gav en forrygende fight-oplevelse 🙂

Efter mine fem bars-kontakter stilnede fiskeriet noget af – altså ud over nogle sporadiske hug og yderligere en flok stærke makreller til Alex. Sidstnævnte fik dog som afslutning lige lov at føle havbarsens power, da han grovfightede et seriøst eksemplar. Kampen blev dog desværre tabt, og vi så aldrig fiskens størrelse. Peter havde en rolig dag, men havde også en uge for inden haft både en flot torsk og hele tre max lækre bars oppe at vende med en 53’er på toppen:

Peter med super flot bars fra sidste weekend

Med Havbarsen i hus her i 2021 røg artstælleren op på hele 56 UL-arter i sæsonen so far – de næste i kikkerten er Sandart, Gedde, Løje, Ising og de for mig helt nye arter Sortvels og Sunshine Bass 🙂


One thought on “BOMSTÆRK BARS-BASSE”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s