EN BASSE OG NUL BARS

Ekstremt fightende og overdrevet tyk makrel på hele 740 gram!
  • – Endnu et raid ud i håbet om en havbras. – Denne gang til de lidt nordlige revirer, men resultatet blev igen det samme, om end i endnu mere ekstrem grad – set i forhold til mængden af makreller….

Men til gengæld var der flere tegn på havbars i området, da jeg så en enkelt svømme tæt på høfden, flere større hvirvler og en enkelt som sprang. – Opløftende at de er der, men nedslående at de ikke har en chance for at nå agnen når der er SÅ mange hugvillige makreller inde.

Hvis man er madfisker, fisker med traditionelle makrelforfang og elsker makreller, vil jeg påstå at man under disse forhold ville kunne fange 100 på en halv time. – Det er helt ekstremt så mange der er i denne sæson.

Byttefisk i milliardvis (alt det mørke er brislinger)

Efter at have fightet og genudsat de første 25 makreller, kom der endeligt et lidt hårdere hug, som desværre blev efterfulgt af de vanlige makrelvibrationer i stangspidsen. Men denne var i en helt anden lige fightmæssigt set, så der var virkeligt gang i den. Det viste sig at være en yderst velnæret større makrel (de fleste lå fra 35-40 cm) på hele 740 gram fordelt på “kun” 43 centimeter 🙂

Tykmavset makrel som med sine hele 740 gram var ny PR på vægt

Jeg havde lidt senere yderlige et meget kraftfuld hug som kunne være en i samme kaliber, eller måske en bars som trods de ringe odds kom først på blinket. Jeg fik også en stor brisling på land – arten som jeg bokser med at få i hus – den var kroget i munden med blinket, men jeg vælger ikke at tro, at den lille fisk har angrebet blinket med fuldt overlæg. Så den er noteret som fejlkroget.

Kæmpebrisling på 13,0 cm (dansk rekord er 11,8). Men “fejlkroget” med blinket.

Jeg hentede isfiskestangen som var monteret med et tobisforfang i endnu et forsøg på at få en brisling til at hugge på de små ophængere. Jeg fejlkrogede en enkelt, men ingen af dem ville hugge korrekt desværre, – men det ville denne her til gængæld:

Fin mørksej som huggede på mit “brisling”-rig

Jeg fik i øvrigt også en noget overraskende hornfisk mellem makrellerne, men måtte forlade sceneriet uden en havbars på land. Men med masser af action, glade stor-fangende lystfiskere i alle aldre langs stranden og en ny PR-makrel kan jeg ikke klage 🙂

Mågeshow extreme – et vildt naturfænomen med angreb både oppe og nedefra

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s