TO “BRØD-BALLONER”

Min onsdagsjagt på en spejler gik ganske som jeg håbede 🙂

– Efter en begivenhedsrig session på Århus Østmole, driblede jeg onsdag middag forbi en fin lille sø på vej hjemad. Søen som jeg havde fået et solidt tip om, skulle holder en del karper med hovedvægt på spejlere. – Og så’n éen manglede jeg til årslisten – i øvrigt er det jo også bare altid fedt at fighte karper….

Karpefiskeriet har den intense balance mellem tilbagelænet kaffe-øl-hygge og højspændte fights med stærke kampvillige fisk – love it! 🙂
Og når gearet er fra allerletteste hylde, er det bare fedt – mega fedt!!

Jeg fik tyret min solide brød-agnede enkeltkrog ud i kanten af algesuppen, og ventede ikke specielt længe inden noget pillede ved brødet som daskede ca. 40 cm nede i vandsøjlen under mit waggler-flåd. – Det blev dog ved pilleriet, så jeg lagde mit rig ud en håndfuld meter længere mod højre, og så var der run! – En fin karpe stak af med brød og krog, mens str. 500’er hjulet måtte aflevere en god del af dets begrænsede linemængde. – Efterhånden fik jeg dog lidt ro på, og en meget rund spejlkarpe kom i nettet.

Kort og massivt sammenpresset spejlkarpe på omkring den halve meter

Et super lækkert eksemplar hvor vægten endte på fine 2150 gram. – Ikke noget at sige til at den egentligt knapt så store karpe – længdemæssigt set – evnede at levere så suveræn en fightindsats.

En fodbold-formet spejler som lagde et fint pres på min 7,0’er Cherrywood

Spejlkarpen kom der med på årslisten som UL-art nr. 49, så alt var egentligt godt, og dagens job var vel klaret…? – Ikke helt – for 5 minutter over køre-hjemtid – (kender i det…) 🙂 – stak en karpe lige snablen over vandet. – Og den skulle da ikke snydes for lidt synkende toastbrød 🙂
– Den hapsede med det samme, og så måtte jeg lige grovfighte karpe nr. to på to timer. En ret lækker skælkarpe, som var lige så ballon-tyk som spejleren, måtte en tur på måtten 🙂 – To dejlige tykke trunter på to timer – nice!

– Endnu en karpe omkring den halve meter – denne gang en herlig Skælkarpe

Dagens sidste kast gav dagens tungeste fisk (Skælleren vejede 2300 gram), og jeg kunne tilfreds køre hjem fra det østjyske med 6 arter på 6 timer “i bagagen”. Heriblandt en ny PR på Ulken og en helt ny art med Savgylten. – Tak til det østjyske og tak til min gode fiskekammerat Kasper for et stabilt karpe-tip! (læs evt. SKOVLEN UNDER SAVEN og DIVERSITETENS MOLE).


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s