DIVERSITETENS MOLE

Østmolen i Århus sendte fire arter min vej – blandt andet nogle flotte ulke

Den lange – og ganske smukt beliggende – Østhavnsmole i Århus er sgu en ret fed fiskeplads. – Her er der masser af plads, og man er fri af byens mylder, – og der er ikke kun godt med albuerum, der er såmænd også godt med fisk….

Molen er lang – meget lang – og ligger med flot udsigt til Århusbugten. Der er ganske fine parkeringsmuligheder, og Århus kommune har sandelig opført to fine fiskeplatforme, – ellers er de uendelige molesten – ligesom kommunen i øvrigt også er – ganske lystfiskervenlige. På lørdagens formiddagstur havde jeg på knapt tre timers fiskeri 12 fine fisk i hånden, og som artsjæger er det ret fedt, at der er mange arter at tage af 🙂

Første fisk på land blev denne flotte Ulk på 19 centimeter

Ud over de i forrige indlæg nævnte Savgylter (se: SKOVLEN UNDER SAVEN), blev det blandt andet til 3 fine ulke op til 20 centimeter, som er ny PR 🙂

Flotte mønstre – min ny PR-Ulk på 20 fine centimeter blev dyppet i feltakvariet

Ud over tre små irriterende – og meget sultne – Havkarusser (molernes agntyv nummer 1!), blev det også til en serie ganske seriøse buk i de spinkle stangtoppe. – Det var Torskene som også ville være med, og de hugger sgu hårdt på skalrejestykkerne!

Flot farvet “tangtorsk” som rammer bundvegetationens kulører helt perfekt

Det blev til i alt fire torsk på land, som alle fightede ganske fortrinligt. Århus Østmole bliver i øvrigt ikke fisket så hårdt, da hovedparten af Århus’ “havnerotter” holder til ved Bestseller, Dome og Det Grønne Fyr. Så der er fin plads der ude – også til naturoplevelserne: – Jeg var så heldig at se en marsvine-mor og hendes tre små unger boble rundt bare en kastelængde fra mig. Scenariet stod på i godt ti minutter, så de fire elegante havpattedyr sørgede lige for en velfortjent ølpause… 🙂
Ud over torsk, savgylte, ulk og havkarusse, kan der ved østmolen ex. også fanges mørksej, havørred, makrel, hornfisk, stor tangnål, langtornet ulk og sild.

Den sidste fisk blev endnu en målstorsk (alle genudsat)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s