EN FED FIRSER-FIGHT

– En yderst velproportineret “Græsser” som gav en heftig fight på UL-gearet 🙂

Lørdag morgen dinglede jeg afsted på karpejagt med min 6,0’er Sweepfire. En billig men yderst robust stang trods den lave kastevægt på 2-7 gram. Jeg havde monteret op med et kastevenligt wagglerflåd og en solid enkeltkrog – samme setup som jeg bruger til rimtene. Her handler det nemlig om topwaterfiskeri med flydende toastbrød….

Jeg var forbi i alt tre søer. – De to første var mest for at tjekke op på karpebestanden, og det så ganske lovende ud: I den ene var der en håndfuld voldsomt store skælkarper som daskede rundt, – desværre i et meget lille område stærkt afgrænset af en kraftig bevoksning. – Så det ville nok være lidt op ad bakke og fighte +8-kilos “kampvogne” på 4×4 meter… – I den anden sø fandt jeg 9-10 fine spejlkarper og lidt læderkarper, her var der dog også en millard meget sultne skaller. Og de udraderede alt det brød jeg smed ud, mens karper luntede rundt og kom alt for sent til brødet. – Sjovt at se hvor skuffede de blev, når de gang på gang forsøgte sig i deres snegletempo 🙂

I den sidste sø fandt jeg stangen frem, og fik også enkelte gode fisk til at tage brødet. Desværre missede jeg på et par flotte spejlkarper, men i tredje forsøg var jeg opmærksom nok, og fik kroget en kraftfuld græskarpe!

Den meget smukke græskarpe havde godt med mave på

Den havde taget brødet i en kæmpe hvirvel, og fightede helt fantastisk – varieret, voldsomt og længe! – Den “motor” ville bare ikke give op!. – Hele tre gange havde jeg den helt inde i vejeslyngen, hvor den gik amok og fandt vej ud igen! – Det har jeg sgu ikke prøvet før 🙂 – I fjerde forsøg fik jeg lukket slyngen og bragt den graciøse fisk op på måtten til en lille fotosession.

Flot græs – og brød- æder på 80 cm og 6,3 kilo – en svedig omgang i varmen

Med sine +6 kilo sneg den sig ind på listen over de fem største UL-karper jeg har landet, så jeg var ganske tilfreds. Herefter var det bare at bælle en kølig formiddagsbajer, pakke gearet og drible videre ud efter en art som ligger i den helt anden ende af vægtskalaen…. (se næste indlæg)


Vil du gerne i gang med UL-fiskeri efter fredfiskene, kan du finde et lille intro-skriv lige her: MED UL EFTER DE FREDELIGE – god fornøjelse.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s