MAKRELLEN BLEV NR. 42

2 kast – og årets UL-art nr. 42 var i hus 🙂

Taxamateret løber ganske hurtigt for tiden, og jeg kommer hastigt nærmere årets arts-mål. – Med vildbassen herover på land, mangler UL-stængerne kun 10 arter i 2021 inden jeg er over målstregen, som hedder “52 uger / 52 arter” – alle taget på mini-gearet….

– Jeg kom lige forbi et havnebassin, hvor der var en del uro i overfladen. Små fisk blev jævnligt jagtet op rundt omkring bådebroerne, og med jagt-hastighed måtte det næsten være makreller. – Så jeg greb en af pindene i bagagerummet og tyrede et sølv/lyseblåt no-name-blink ud i havnens dybeste parti. – Første kast gav et markant hug, mens andet kast gav fast fisk. – Som altid var det en forrygende fight leveret af den spændstige fisk i midt-trediverne. Makrellen er så’n cirka den perfekt fisk til UL-gearet!

– Sølv, grønt og blåt – forrygende farver – forrygende fightegenskaber

Art 42 var dermed i hus på under fem minutter, så der var lige tid til at nørde lidt i hvad de festlige minitun gik amok på. – Der var milliardvis af småfisk langs samtlige broer, og jeg kunne samle et forvirret eksemplar op, som havde fået nogle makreltæsk:

Lidt et skod-foto – men mon ikke det er en Brisling?

Den skarpe savtakkede bug gør, at jeg er ret sikker på, at det er en Brisling. – Sådan en har jeg aldrig fanget, så måske mikrokrogene skal dyppes efter denne lille blanke fisk ved lejlighed. – Der skal dog vist lige researches lidt på agnvalget, tænker jeg…

I øvrigt kunne de 10 manglende arter for året 2021 eksempelvis være: Gedde, Stavsild, Havbars, Havørred, Ulk, Ål, Skælkarpe, Torsk, Sej og Ising. – Men må da også meget omfatte nogle helt nye arter som: Savgylt, Multe, Bitterling, Knude eller måske Finnestribet Ferskvandsulk 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s