SJOVT – OG LIDT FARLIGT…

– Heftigt udseende – heftigt våbenarsenal

Jeg var en tur forbi livlige Bønnerup i jagten på flere UL-arter til årslisten. I den Norddjur’ske havn er det sjovt at fiske, for der er masser af arter at gå efter, og der var liv både udenfor – og inde i havnen….

Jeg startede ud på den vestlige mole i håbet om at få fingre i – og ikke stikke fingre i… – den spændende og respektindgydende Fjæsing. – Og det gik ganske godt, for allerede efter fem minutter måtte jeg have pølse- og rørtang aktiveret, for at frigøre den første.

– Endnu en “hugorm” røg på land….

Jeg stoppede da den indre fisketæller sagde 10, – der var ingen store i mellem, da de alle lå i intervallet 25-30 centimeter. – Undervejs var jeg opmærksom på hvad der rørte sig langs havnemolen, og jeg observerede både hornfisk, ål og cirka 2000 havkarusser. Jeg napsede et par af de små karusser, bare lige for at sikre mig at det ikke var savgylter – den art savner jeg vildt meget, men kan sgu ikke rigtig ramme den lille farvestrålende fisk. – Til gengæld blandede en ganske OK skrubbe sig i fjæsing-fiskeriet

Inde i havnebassinet blev det hurtigt til nogle lidt større havkarusser på mikrogrejet, ligesom de større sortkutlinger også var på finnerne:

Det var – som altid – super fedt at tosse rundt på bådebroerne, og glo på det marine liv i klart vand og solskin. Af andre arter så jeg igen ål, sandkutling og nogle små fisk som jeg bedømte som spættet kutling. En skæg oplevelse jeg fik, var en drabelig kamp om en åbenbart særligt spændende tangbusk på en større sten. – Her havde en forrygende flot farvet trepigget hundestejle held til at holde både langt større havkarusser og sortkutlinger væk via en yderst aggressiv adfærd 🙂
Mig kunne den dog ikke holde væk, for det lykkedes at få den til at hugge på et 1×1 mm “stort” stykke reje monteret på en str. 28’er tørfluekrog 🙂

– 3-pigget han i blå/sort/rød yngledragt. Ny PR på 8,1 cm 🙂

Efter nogle gode dage ved sø, å og mole kunne jeg notere 13 arter hvor af 8 var nye for året og bragte UL-scoren for 2021 op på 41 arter. Så der er nu absolut håb om at nå årets store mål; – 52 forskellige fisk på et år – alle fanget på mit elskede UL-gear. Og at turene også lige blev garneret med 3 fine PR’ere på Rudskalle, Sølvkarusse og så den flotte Trepiggede Hundestejle var en fed bonus 🙂 UL Rocks! 🙂 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s