PÜRSCH-VADE-MEDE…….

– Nøjjj, det var altså en fed guld-jagt!

Den stod på Rudskalle-jagt, for det er en af de få tilbageværende arts-rekorder på listen, som ikke er landet med UL-gear. – Og det er sgu da noget uorden! – Derfor kunne man i silkeborgområdet observere en tosse, som barfodet sneg sig rundt i sivskoven, med blikket stift rettet ned i vandet….

Jeg startede egentligt med traditionelt medefiskeri med mine to røde UL-medelyn og en dåse majs, men der skete bare aldrig en ski’. Så taktikken måtte ændres radikalt. – Jeg søgte mod sivskoven, og fandt et semi-spændende men meget lavvandet hul mellem de endeløse to-meter-siv.

Barfodet vadefiskeri efter fredfisk – så har man også prøvet det… 🙂

Jeg skulle dog lige lure hvordan jeg greb den ikke overdrevet attraktive fiskeplads an?… – Det endte med at jeg smed sko og strømper for at komme ud til de fisk jeg kunne se bøvle rundt i overfladen. Jeg greb den lille lette UL-medestang, og sneg mig ind på en flok ganske fine Rudskaller, mens jeg rodede i lommen efter lidt guf til krogen. Jeg havde noget free-stylet mix i lommen bestående af alt godt fra fruens bageskuffe og noget majssaft, – og det var dælme noget guldklumperne kunne lide!

Rudskallens vilde farver, her en knaldrød bugfinne

Jeg kunne snige mig et stykke ud ved sivene, så jeg stod i vand til godt over knæet, og dermed servere penneflåddet med mit mix 25 cm under. Rudskallerne fik straks færten af mit guf, og sværmede sultent rundt. – Og gennem polbrillerne kunne jeg fint undgå de mindre fisk og afvente at en af de store tog agnen. Modhugget var en smal sag, for der blev virkeligt hapset igennem – wooow det var spændende visuelt fiskeri! 🙂

– Job done! – Første gyldne gevinst på land. – Og på flotte 32 centimeter

Efter en times yderst intens fiskeri, havde jeg haft en håndfuld fisk i hånden som lå fra 29 og op til 33 centimeter. Dermed lykkedes missionen til fulde, for jeg fik fjernet den gamle PR på 31 som jeg havde taget på tørflue. Så dermed sidder UL-gearet også på denne rekord 🙂

Den største af rudskallerne: 33,0cm. Det er altså bare så smuk en art!
– Guldklumps-genudsætning

Jeg smilede da jeg daskede retur til bilen, og sendte en venlig tanke til Frank Sjøgreen, som havde sendt mig på sporet af det midtjyske guld:-) –

Senere var jeg en tur ved en anden sø i området i endnu et forsøg på at lokke den svære Knude på land. Pladsen så lovende ud og min teknik troede jeg meget på, men desværre måtte jeg nøjes med et enkelt hug. Til gengæld var der en stribe angiveligt meget store rimter som tossede rundt i overfladen, men de må lige vente til en anden god gang….


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s