TRAVL MEDESESSION

– Der var gang i den østjyske sø fra “første fløjt” 🙂

– Lørdagens hovedopgave var at tjekke bestanden af Båndgrundlinger i søen, som er ganske kraftigt “befængt” med den invasive lille fisk. Vi – min gode makker Kasper Strube fra Fiskefoto.dk og jeg – fik hurtigt svaret: Der var rigeligt! – Og med den hurtige konstatering, blev der også masser af tid til at tjekke ud, hvad der ellers rørte sig under overfladen….

Kasper og jeg startede med at fiske på båndgrundlingerne, og det gik stærkt! – Med mikro-ormestykker på vores allermindste kroge fik vi hurtigt en stribe eksemplarer i akvariet

Vores observationer bliver efterfølgende indrapporteret til kommunen, så bestanden og en eventuel spredning vil kunne følges. – Vi tager gerne tørnen igen til næste år (der må almindeligvis ikke fiskes i den pågældende sø). Allerede mens jeg var ved at fedte de sidste Båndgrundlinger i akvariet, var Kasper godt i gang med at tjekke søens øvrige beboere ud 🙂 – Og lynsnart havde han haft to flotte Skælkarper på land mellem 50 og 60 centimeter

Der var virkeligt liv i karperne, og de havde en heftig kampiver! – Flere af dem gik i sivene, og jeg måtte i søen for at løsne/lande en enkelt af dem :-). – Men det var ikke kun karperne der var gang i! – Jeg lykkedes med at få to super fine sølvkarusser på land på 30 og 33 centimeter (ny PR), lige som en enkelt stor gråskalle også kom på land. – Den art var ikke set i søen før

Og sandelig om ikke også en af søens smukke sudere kom på land, og dermed var vi på hele fem arter fra den fremragende sø. – Suderen var 43 cm og gudesmuk – ikke noget at sige til at Kasper ser ganske tilfreds ud 🙂

Efter en forrygende omgang mede-ræs, måtte vi videre med weekendens fiskeplaner. Vi skulle en tur ud på Mossø med Kaspers båd, hvor vi ville forsøge os på Gedde og Aborre, mens aften/natten skulle bruges på at se om vi kunne lokke Sandarten eller den mystiske Knude ud af mørket. – Der var desværre ikke rigtig nogle af planerene som lykkedes, men vi hyggede os gevaldigt, med lidt godt mad på trangiaen og noget øl. Nattens sejlads trak de sidste kræfter ud af os, og kl, 02.00 røg vi til køjs ved søen. – Vi skulle jo også lige have brændt stængerne af søndag! 🙂

– Der var sgu lidt Venedig over Kasper “gondol-chauffør”

Hvor vi lørdag var på vandet i Kaspers jolle med elmotor und alles, stod den søndag på “kanotur på Gudenåen”…. – Vi ville se om vi kunne finde nogle overfladeaktive – og vægtige rimter!. – Den art er vi begge stor-fan af!. – Vi fik dog ikke rigtig lokket de sky brødædere, men fik alligevel fundet nogle fisk. Faktisk fik Kasper en enkelt lille fin rimte på orm, men ellers stod den på både aborre, skalle og brasen, inden vi padlede ind midt på eftermiddagen, og “rundede af”.

Ja tak! 🙂 – Den er lille men Brasen er altså en art jeg har bakset en del med

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s