3 SMÅ VOVSER – DK’S FØRSTE..?

– Lille Hundefisk – muligvis Danmarks første taget på stang?

– Jeg har researchet som en gal – pryglet nettet igennem og bladret i bøger – for at være i sync med denne lille frækkert. Så jeg havde nogenlunde styr på teknik, agn og spot, og nu skulle forsøget gøres! – Og det lykkedes sgu!!! – Samtidig er jeg ganske sikker på at de tre jeg fik i feltakvariet, er de første stangfangede hundefisk i Danmark 🙂

Som de inkarnerede artsfiskere sandsynligvis er klar over, er det i Oksbølområdet at “slaget skal slås”, – det er nemlig kun i dette hjørne af Danmark, at den lille invasive drønnert kan fanges. Arten er slæbt her til for en del år siden af tyske agn-fiskere, og har efterhånden etableret sig i søer og grøfter i det store område vest for den lille vestjyske by.

– Laaaangt ude skoven ligger der en hundefiske-sø… 🙂

Første spot var resultatløst, så det er – selv om hundefisken efter sigende skulle være ret udbredt – stadig en art som skal opsøges. – På spot nummer to var der i første omgang heller ikke nogle pillerier, men efter den lange gåtur ind i ingenmandsland, skulle lungerne lige plejes med lidt tobak… – Og de fem minutters timeout var nok til at der kom et dyk på mit lille wagglerflåd!!? – Et halvt minut senere røg flåddet helt under, tilslaget sad som det skulle, og derfor kunne jeg kort efter frigøre min første Hundefisk fra den lille ormeagnede 28’er krog! – Ustyrligt lækkert når der er “pay-off” på de mange research-timer 🙂

– Et styk tæmmet mini-vovse i akvariet

Hermed kunne jeg både notere mig UL-art nummer 75, og samtidig strege en “på kanten til umulig”-art fra mangellisten 🙂
Inden for den næste halve time blev det til yderligere to eksemplarer, som var i cirka samme størrelse som den første. De huggede meget tøvende, med lange intervaller i mellem og var ret svære at kroge synes jeg.

– Æv, – lidt uskarpt selfie-skud. Bemærk den høje halerod med de to sorte pletter

Jeg kunne glad drible den lange vej tilbage til bilen – i øvrigt med meget våde gummisko. – Jeg synes selv at det var skide smart at tage gummisko på, da jeg skulle gå ret langt, men ved søbredden stod jeg – under min første jubeldans – pludseligt i vand til anklerne… – Men det tillod min glædesrus ikke, at jeg på nogen måde bekymrede mig om 🙂 🙂 🙂

– Lille Hundefisk: 5,6 cm. Den tilmeldes som dansk rekord 🙂

One thought on “3 SMÅ VOVSER – DK’S FØRSTE..?”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s