EN OVER OG EN UNDER

– De fine græskarper var i et herligt forårshumør
  • – Jagten på arter til sæsonlisten er gået rigtig fint på det sidste, og således blev det også til “fuld bonus” da jeg efter min hurtige hornfisk (se forrige indlæg) tog et lille kort stop ved en fin sø med en del græskarper i. – Årstiden og de beskedne temperaturer taget i betragtning, var de overraskende livlige….

– Jeg startede med at spotte lidt rundt, og fik da også øje på fem små flokke af to-tre individer, men de virkede nu ikke særligt fødesøgende. Så jeg riggede op til noget dybt bundfiskeri, men inden jeg fik kastet ud, spottede jeg en enkelt fin halvmeters, som virkede meget aktiv lige under overfladen. Jeg fik hurtigt fjernet splithaglet ved krogen, og fik smidt en luns toastbrød på min 10’er enkeltkrog, hvorefter jeg løb lidt i “forvejen” for fiskens trækbane. Ud med det forræderiske flydende brød, og to sekunder senere steg den majestætiske karpe op og sugede brødet ind! – Tilslaget sad lige i skabet, og efter en robust fight på den stærke 6,0’er Sweepfire-klinge gled “græsseren” i nettet 🙂

– Græskarpernes store hale er en indlysende forklaring på deres imponerende fightevner

Jeg nøjedes med at måle den (51 cm), inden den måtte posere sammen med landtossen – resultatet ses på topbilledet 🙂

Det var noget overraskende, at det allerede i april lod sig gøre at få topwater-action fra karperne, – det har jeg aldrig oplevet så tidligt på sæsonen før. – Fedt!

Det blev så også ved den ene overfladeaktive fisk, så jeg monterede et nyt splithagl og tyrede flåddet ud agnet med en klump melklister. – Der gik vel en smøgs tid, inden der var liv ved flåddet. – Skaller skaller skaller.. – æv for noget ballade :-(, – men i andet kast med en frisk dejklump, var der en græskarpe som var hurtigere end de små røvere!

– Foto taget fem sekunder før flåddet dykkede i et hårdt take 🙂

Flåddet blev nærmest flået ned og piskede derefter mod højre i en rasende fart! – Modhug! – Fast fisk! – Og for anden gang på et kvarter kunne jeg fighte, måle (50 cm lige ud), fotografere og genudsætte en herlig græskarpe

– Ja tak! – Karpe nummer 2 og årets UL-art nummer 22 kom i hus

Herefter pakkede jeg sammen, da jeg jo ganske hurtigt havde fået både en over og en under overfladen. – Mission accomplished 🙂 😉 🙂 – Videre i teksten…. 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s