PÅSKEKYLLINGER

– To timer gav to “kyllinger”. De to guldørreder kæmpede vanvittigt godt

– Torsdag skulle jeg lige se om ikke jeg kunne proppe endnu en art på årslisten, og denne gang skulle der jagtes “guld”…. – Når jeg er i sommerhuset ude vest på, har jeg en enkelt put and take-sø meget tæt på. – Faktisk er der under 10 minutters kørsel, men alligevel har jeg aldrig besøgt den. – Derfor måtte jeg da lige forbi og lure lidt, – og her fandt jeg lige præcis det jeg ville have….

Klittens Put &Take ligger lige syd for Hvide Sande, og består af to fine søer, placeret tæt op ad Ringkøbing Fjord. De er velplejede og ligger ganske naturskønt. – Anlægget byder også på gratis krabbefiskeri for børnene.. (man er vel west på ♥ ), fri wifi og dælme også gratis kaffe 🙂

– Klittens Put & Take – et ganske OK nyt bekendtskab

Vinden var ret seriøs fra det nordlige hjørne, så jeg proppede min gamle Tasmanian Devil på 5,3’eren – i kraftig vind duer minispinnere og microblink ikke…. – Og den gul/grønne vrikkende djævel var lige noget de udsete guldørreder kunne lide. – Faktisk var der fisk allerede i tredje kast!:

– Den gule djævel har gjort det igen 🙂

Efter at guldørreden hurtigt var i hus, gik der yderligere artssats i den… – Klittens facebookside afslører nemlig at der ind imellem bliver taget nogle velvoksne ål i søen, så de fik da lige et skud med end bundfisket regnorm. – Det gik den næste halvanden times tid så med… – Desværre skete der ikke en hujende fis, – bortset fra at jeg fik bællet endnu en kop gratis kaffe :-). – Jeg tænker at ålene ikke helt var vågne endnu, så de får lige en chance mere på en lun juniaften….

– Under ålefiskeriet fik jeg øje på nogle små hundestejler, som fistrede rundt på det lave vand, så de skulle da også lige fristes. Så mini-mede-pinden blev monteret med 1 mm ormeguf på en str. 28’er, og hurtigt var der tre små fyre i felt-akvariet. Desværre var det ikke den hårdt savnede 9-piggede model, men igen-igen de vanlige trepiggede….

– Fiske-jagten er altid fed – uanset om det er efter stort eller småt – spændingen er den samme. – Prøv det!

Efter åle- og hundestejle-sidespringene var mit 2-timers kort næsten udløbet, men jeg kunne da lige nå en 10-20 kast mere med “djævlen”, og igen nåede ind-spinningen af det tredje kast kun et par meter, før endnu en af de gyldne slog til. Denne gang var den lidt større, og fightede om muligt endnu hårdere :-). – Jeg synes ellers ikke normalt at guldørreder fighter specielt godt (har prøvet med eksemplarer på +4 kilo), men det er godt nok nogle turbo-modeller Klittens har fået fat i. Fedt fedt fedt!

– De gyldne drønnerten gav varmen i den stride nordenvind 🙂

Så resultatet efter to timers fiskeri og to kopper kaffe blev: 0 ål, 3 hundestejler og så – på kun seks kast – 2 guldørreder…
See you later Klittens Put & Take – og så går det ud over ålene – og måske en enkelt tørflue-guldørred… 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s