STENBIDER PÅ “IS-PIND”

– Ny fed art på UL: Stenbider! – er det DK’s første på UL?

– Jeg har længe luret på den meget svære Stenbider, og brugt en del spot-tid på diverse moler, ligesom der er researchet en del på teknikker, timing, spots, agn osv. – Desuden har jeg sparret med “Fangstgaranti’s” Frank Sjøgren, som – så vidt jeg ved – er den eneste herhjemme, som har fanget Stenbideren ved målrettet fiskeri. – Og heldigvis betaler forberedelse og ihærdighed sig, – for hov!. – Pludseligt var chancen der, – og blev udnyttet!…

Jeg gik endnu en hurtigt spotrunde, hvor jeg i vanlig stil især lurede på de mest tilgroede molesider. – Oftest står Stenbideren ½ – 1 meter nede og kan være svær at se. – Men endeligt aner jeg noget rødt som bevæger sig roligt rundt helt tæt på molen, og ved at læne mig lidt ud over kanten, kunne jeg spotte en aktiv Stenbider-han (de har røde farver i yngletiden) gennem pol-brillerne. – Endeligt, efter to års spotning, hvor jeg kun har observeret nogle få eksemplarer, havde jeg nu en reel chance!

stenbider
– En han-stenbider er yderst farverig i yngletiden, og det gør dem nemmere at spotte

Jeg måtte hurtigt tilbage efter noget “værktøj”, så jeg småløb retur langs molen, – zig-zaggende mellem latte-drikkende damer, småtrippende løbetøser, spandex-udspilede motionscyklister og hundelufterenes uregérlige kræ. I bilen greb jeg mit nye isfiskegear (som jeg modtog med Post Danmark lige da isen på søerne smeltede…), og min lille krogæske. Jeg riggede til med en 12’er krog, et lille splithagl og en stump regnorm, hvorefter jeg greb teleskopnettet og driblede de 300 meter retur til “crime-scene”….

– Jo da – den smukke fisk boblede stadig rundt, så jeg firede godbidden en meter ned – lige i øjenhøjde. Duften fra regnormen ramte hurtigt stenbiderens snude, hvorefter den stillede sig lodret i vandet lige under ormestykket, svømmede op og hapsede! – Modhug, kort fight og hurtigt i nettet – min første Stenbider var på land 🙂

– Ja sgu! – en de mest udfordrende arter kom på land: Stenbider på 28,0 cm og 620 gram

Stenbideren fighter ikke specielt godt, men den er super flot og ganske nuttet. – Og det var – trods den fesne fight – den perfekte start med den lille 2,3 fods og yderst spinkle “ispind”, som netop er indkøbt til “drop-down”-fiskeri på molerne 🙂

– Utallige timer med spotning og i alt kun 30 sekunders fiskeri….

– Vil du forsøge dig med fiskeri efter stenbidere, er det på med vandresko og pol-briller. Søg langs moler og i havnebassinerne og kig godt efter helt inde ved molekanten. Sæsonen er – afhængig af havtemperatur – fra midt februar til midt april. Husk net til landing, da hun-stenbideren kan veje helt op til 5 kilo! – K & B med den yderst fascinerende art.

– For denne U.L.-tosse går jagten ind på U.L.-art nr. 73, som kunne blive Knude, Sortvels, Koikarpe, Savgylte, Slethvar eller måske Bitterling?
________________________________________________________________________

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s