“NY” SUPER-SØ

– Wow en fin sø jeg fik gravet op! – Her en lækker Kildeørred

– Når jeg fisker i put & take – altå offseason i forhold til å- vestkyst- og mede-fiskeriet – går jeg altid efter de artsrige søer. – Derfor er mine foretrukne Loch Nees, Ox River og Tusaagaard, men på det seneste har jeg luret en del på Stilbjerg Lystfiskersø ved Billund, og den skulle da lige have et skud i weekenden…. – Og det blev sgu festligt! 🙂

Stilbjerg er blev overtaget af den unge Andreas i efteråret, og da han selv er ivrig lystfisker, ved han sgu hvad vi vil ha’ 🙂 – masser af arter og i gode størrelser – ikke noget regnbue-regnbue-regnbue-ræs i den sø! – Her er der blevet fyldt godt op med sprælske brøddinger, røddinger, tiger- guld- og  kildeørreder. Og så er der selvfølgeligt også regnbueørreder, men i GODE størrelser, lige som der gemmer sig en artig overraskelse i form af en sprit ny ørredart… – mere om den sidst i indlægget.

Stilbjerg måtte først aflevere en vild regnbue, som virkeligt forstod at trække en fight i langdrag. Til sidst måtte den dog bøje sig for min mini-mini-pind (P&M Sting 5,3″/0,5-3.5 gram). Den vejede flotte 4,6 kilo og var lige ud 70 centimeter.

– En fin velproportioneret og brutalt fightende basse
– Det var good old Tasmanian Devil som lokkede den hidsige regnbue

Nu var det jo ikke regnbuer jeg var på jagt efter – årets artsliste skal jo “plejes”…. – Og har var Stilbjerg absolut leveringsdygtig, for der er som nævnt masser af “farvelade” at komme efter i Andreas’ fine sø.
Under en kaffe/tobakspause røg en regnorm ud under et lille penneflåd, og kort efter var det så min “lange” 7 fods cherrywood der måtte i infight med en ilter ørred. – Og denne gang var det en smuuuuk kildeørred:

– Igen en fisk med perfekt kropsbygning. – 50 cm / 1,4 kilo
– Det flotte og farverige haleror

Herefter var der- ud over endnu et dyk på flåddet under endnu en pause – nogenlunde roligt i en times tid. – Og så var der ellers fuld smadder på mini-gearet igen, – en sur tigerørred havde knaldet til mig lille pastelfarvede gennemløber, og trak med stor power nedad – og udad. – Hu ha hvor kan de tigre altså bare fighte, men lige lidt hjalp det:

– Endnu en flot ørred måtte bide i græsset. Tigerørred  55,0 cm / 2,1 kilo
– Den lille fede D360’er gennemløber fra Westin giver mig jævnligt fisk  på land

Lækker nyt bekendtskab den der Stilbjerg: Fin sø, sympatisk ejer og masser af fede arter. – Hermed en anbefaling her fra!


Og nå ja, – den der nye ørredart hedder for resten en “Lundby-ørred”, og er ligesom Tigerørreden og Brøddingen en mix-art. Denne gang er det lykkedes at krydse en Regnbueørred med en Rødding, og fanger du en cirka nu, vil du sandsynligvis blive den første i Danmark med en Lundby-ørred på CV’et


– Tiger-knurre-konkurrence – jeg vandt 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s