OTTE AF DE ONDE

– Kampberedt med “alle våben trukket” – hidsig type dér…

– En tur til Djursland, for lige at få Fjæsingen på årslisten… – Eller, – egentligt var hovedformålet med east-coast-raidet at få Slethvarren krydset af som ny art, men det projekt satte en heftig søndenvind en effektiv stopper for….. – Og så måtte jeg nøjes med at tonse rundt med en flok aggressive Fjæsinger – aka “havets hugorm med pitbullgener”…

7 af de 8 uterlige fjæsinger tog min Mo Slim og med fine størrelser op til 30 centimeter gav de faktisk ganske fin modstand på min 5,6’er Wildwing. Jeg er som vest/midtjyde stadig ret grøn i forhold til håndtering af fjæsingen og dens hvepsestiksagtige pigge. Men når jeg drager mod “Fjæsingland” (Djursland) er jeg altid bevæbnet med både grilltang og rørtang…. – Kald mig bare “kylling”, men jeg skal fandme ikke have en dysfunktionel finger, forårsaget af overmod under afkrogningen… 🙂

– Dette var det tætteste jeg kom på Fjæsingen og dens giftpigge i dag….

Den sidste fjæsing var en fin basse på 30 fine centimeter, og samtidig var den virkeligt godt i stand. Den hidsige tyksak tog en strimmel hornfisk, som egentligt var tiltænkt de ikke tilstedeværende Slethvarrer. Den var så hysterisk at øjnene rulle rundt i hovedet på den, i mens den – i vanlig Fjæsingstil – kastede sig rundt i stenene med piggene stikkende i alle retninger. – Den art er jo vanvittig…. 🙂

– Ganske velpolstret Fjæsing på 30 centimeter. 7 af de 8 blev i øvrigt genudsat.

Slethvarren må lige vente til en anden gang – toplokationen på ydre østkyst måtte droppes i dag pga en sydlig vind som nåede helt op på 11… – Og så er det sgu cirka umuligt med noget seriøst bundmede. Derfor var fiskeriet henlagt til nordkysten, hvor forholdene var næsten tålelige…. (pis-vind… 😦 )

lokation
– De Djur’ske kyster er sgu for lækre. -. Her er Gjerrild Klint i baggrunden.

Skal du have Fjæsingen på dit UL-scorekort, er der lige fem hints her fra:
Fjæsingen bor på Djursland,, i Nordjylland og i Nordsjælland
Opsøg Fjæsing-lokationerne fra juni til september
Fjæsingen bider på hvad som helst! 
Fisk bundnært – det giver den bedste chance
Husk grilltang, rørtang eller andet så du kan holde afstand til giftpiggene


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s