SÅ’ DER ÅÅÅÅÅÅLL!

– Natteroderi på Hvide Sande havn gav ny art til UL-scorekortet 🙂

– Aaaargh!, hvor har jeg da bakset med at få den lange lømmel – ålen – på listen over UL-arter. Mine ålesats har efterhånden strakt sig over en del timer, – timer som er gået med at fange ingenting – og i øvrigt fryse min røv af på molestenene.. Derfor var det også noget af en sejr, endeligt at få lov at lande et eksemplar af havnebassinets skraldemand…..

Mandag var der udsigt til svage aftenvinde i det vestjyske, så jeg tog opstilling på en af Hvide Sandes utallige havnemoler bevæbnet med skalrejer, regnorm og sildebidder. – Nu skulle det fandme være!

Den første time gik som det plejede; – infight med krabberne (de er egentligt bare en pisse dårlig opfindelse…..) – Jeg skiftede taktik og fiskede bare “drop-down” helt inde ved molen, så jeg kunne løfte mine agn 10 centimeter væk fra bunden. Og så skete der endeligt noget. – Et kraftfuldt vip på den sensitive stangtop på LRF’eren (Savage Gear Light Rock Fishing, 6,6″ / 0-7 gram) blev besvaret med et modhug, og så var der finally noget andet end krabbeliv i dybet!

Der blev sprællet godt dernede, men kort efter kunne jeg hejse en mindre men meget livlig ÅL op i spanden 🙂 Yes!

– Magen til ustyrligt apparat skal man sgu lede længe efter… 🙂
– “Take Two” – så blev det da lidt bedre…..

Slangedyret målte beskedne 44 centimeter, men det var for mig ganske underordnet, for endeligt kunne jeg få den på listen.  – Her røg den ind som dansk UL-art nummer 50,  og UL-art nummer 66 når både de udenlandske og underarterne tælles med 🙂

– Ikke just nogen søslange, men en ganske fin ål taget på en skalreje.

Set-uppet var 6,6″ LRF’eren med det driftsikre PENN Conflict 1000’er hjul, et simpelt forfang med 7 gram kuglebly og en 6’er enkeltkrog agnet med en hovedløs skalreje.

– Jeg havde håbet lidt på en anden natteravn – den almindelige Ulk (har kun fanget den langtornede model på UL) – men den så jeg ikke noget til. Så den må vente til en anden omgang natteroderi, og forbliver på listen over ønske-arterne, som – ud over et par håndfulde mikro-arter – også tæller eksempelvis Savgylte, Multe, Karusse, Stenbider, Sortvels, Helt og Slethvar 🙂

Se mere om UL-artsræset her: U.L. ARTSFISKERI


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s