HOV, ER DET IKKE…?

– Godt nok en bette en, men stadig første nærkontakt med den ekstremt svære multe 🙂

– Jeg driblede en tur op ad vestkysten fra sommerhuset, – bare lige for at se om der skete noget sjovt – og egentligt uden hverken plan eller endedestination…..:-) – Bare hygge… – De fleste kamp-beredte UL-setups var selvfølgeligt med, og som så ofte før viste det sig som en fordel at være omstillingsparat…..

– Mens jeg lå i hængekøjen og relaxede efter en pænt heftig hjemmearbejdsdag, forsøgte jeg egentligt at sammensætte en gameplan, men jeg nåede aldrig længere end til at der skulle tyres lidt efter havbars, – hvis det da ellers ville være muligt at servere Filuren inden de højst sandsynligt mange og vold-aggressive makreller hapsede det lille favoritblink…..

– Hængekøjehyggen måtte afbrydes – fiskene fanger jo ikke sig selv… 🙂

For hundredeogtyvende gang bremsede jeg op på et par “multe”-spots som har været som blæst for multer over den sidste håndfuld år. – Og det var da også først i sidste sekund inden jeg sprang i bilen, at mine solblændede fiskeøje anede et eller andet i overfladen. – Et par flokke mindre fisk begyndte at cruise rundt i den halv-grumsede vandoverflade… – Små stavsild/sild/helt? – Et lille blink blev tyret ud adskillige gange…. – Derefter et forkortet tobisforfang…. – ingen reaktion fra fiskestimerne som nu kom en anelse nærmere! – Kunne det være? – Er det ikke…? – Jo fandme jo, – det var sgu den art jeg har slidt skosåler op på – vadet den ene havnemole efter den anden resultatløst kylende brød i massevis ud i ingenting…. – MULTEN!
Og der var vel i alt et par hundrede!!!!  – Ingen store, men fine flotte små multer mellem 15 og 30 centimeter. Jagtistinkt kickin’ in….

– Jeg hentede den lille medepind og begyndte at fodre med brød, men det havde slet ingen interesse. – Prøvede med små dejkugler serveret i deres trækbaner – heller ingen interesse. – Og heller ikke med et lille stykke reje…. – Eller med et mikroblink…. – Den art må sgu være den aller sværeste vi har i det ganske danske land? – Efter to timers frustrationer, gav jeg det en halv time mere med en lille 12’er enkeltkrog under flåddet, men denne gang fik jeg fat i lidt tang som jeg viklede om krogen….

– Og sandelig… – efter at cirka alle 200 fisk havde gloet på mit flåd og provokerende dasket rundt om min krog, var der – lige da jeg flyttede lidt på tangklatten – en som smagte ganske kort. – Men lang tid nok til at jeg fik reageret og hooket op i den 🙂 – Selv om den lille frækkert ikke synede af meget, var der godt med krudt i den – good ultralight sport!

– Min første Multe: 25 cm. – Man har vel brugt de første 100 timer på at jagte den laban-fisk…

Sjældent har jeg været så glad for en fisk i den (i “multe-stoksforhold”) – beskedne størrelse! – Og endnu en ny art til UL-CV’et, så tælleren står nu ved 67 arter – alt inkluderet. Lækkert!

Nå – job done – og videre til dagens sidste stop. – Der skulle jagtes endnu en svær fisk – og en af de absolutte favoritter; Havbarsen.

– Den beskedne vind var nok til at denne paraglider kunne hygge sig 🙂

Fedt syn – den fantastiske vestkyst byder altid på oplevelser! – Er det ikke legesyge sæler, springende havørreder, hugorme eller ørne så er det juicefarvet vand, morild, nøgenbadere eller paraglidere…. 🙂  – Lidt af det som denne westcoast-sæson har budt på – elsker det!

Fiskeriet bød på høfteræs i gummisko, og sandelig om ikke det lykkedes at fiske uden om makrellerne. Så længe de ikke for alvor byder sig til, er troen på bars-succes intakt. Jeg havde en håndfuld små kontante slag på blinket – sikkert store kongetobis. Et markant tryk – sikkert stavsild, og så også lige et dommedagshug af den anden verden = helt sikkert havbars. – Kun den art kan trykke SÅ hårdt til!

Havbarsen udeblev, så jeg måtte nøjes med at tænke halvanden måned tilbage mens jeg – med røven plantet i klitten – tømte en kold pilsner. – Et lækkert flashback til sæsonens mest spektakulære fisk:

– 24-6-2020: Et forrygende eksemplar af “Vesterhavets Røver”. – DET var fandme en god tur!!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s