ET SÆT FINE PRIKKER…

– Denne smukke sag fik afbrudt roen på en ellers ganske fredelig aften

– Vejrudsigten skulle lige studeres lidt ekstra op til starten på denne uge, for der var ikke mange “huller” i tidens lortevejr, – eneste muligheder for en kort aftentur til åen, var onsdag eller torsdag. – Og valget af onsdagen var nemt, da favoritklubben FCM med stor sandsynlighed ville spille det danske fodboldmesterskab hjem til Herning torsdag aften – og det ville jeg sgu ikke gå glip af… ♥

Den begrænsede fisketid gjorde, at valget faldt på mit nærmeste å-spot, nemlig Grindsted Å’s midter-stræk, som jeg kan nå på en god halv time. Området er desuden ret spændende – fyldt med skumle standpladser og med meget lavt fisketryk. Og netop dette stræk har tidligere givet mig både havørreder, stærke strømgedder, solide bækkere og store flotte stallinger 🙂

– Flot Stalling fra åens midt-zone. – Denne var på den sjove side af 40 cm (arkivfoto ULFISK.com)

Regnen udeblev, vinden var overraskende svag og sandelig om ikke aftensolens stråler fik lov at passere de drivende skyer. Faktisk så meget at det blev en “smule lunt” under skjorten, – dette stræk i juli måned er ganske jungleagtigt, og kræver en vis indsats, for overhovedet at komme på kastehold… 🙂

En enkelt bette bækørred fik lov at fjern-release, men allerede efter et lille kvarters fiskeri var der en mere seriøs markering på Attack-spinneren. – På grund af den seneste tids megen regn stod åen lidt højere end normalt, så jeg havde opgraderet fra de vanlige 4,5 gram til en større og mere flagrende 7 grams. – Den røg ud samme sted, og denne gang fik fisken godt fat i den modhageløse krog. – Modhugget sad perfekt, og fighten forløb også planmæssigt, – faktisk var indsatsen fra den ellers ganske fine knapt 40 centimeter lange bækørred lidt fesen. – Et hurtigt selfie-skud måtte der lige til, inden lækker-bækkeren var retur i den friske strøm 🙂

– Det var kun UL-pinden som kom i aktion, da overfladen var “helt kold”. = ingen tørfluelir i dag…

En fin fisk på en dejligt afslappende tur til åen, som i øvrigt sluttede som den startede. – nemlig med endnu en lille fin bækørred… 🙂


 

2 kommentarer til “ET SÆT FINE PRIKKER…”

  1. Hej Jørn
    Mig og en kammerat skal til Jylland i uge 33, og vi kunne vandvittig godt tænke os at prøve åfiskeri efter bækørred og stalling! Jeg har fuldt din blok De sidste par år, Hvor Jeg kan se hvor dygtig du er i åen, så derfor vil jeg forhøre mig, om du har en god å eller 2 hvor vi kan fiske på dagskort?

    Mvh Nicklas Andersen

    Ps din blok er super læsning og inspiration 🙂

    1. Hej Nicklas, og tak for de meget pæne ord. – Vil I fange både stalling og bækørred er det Grindsted Å i skal til. Tjek grindsted sportsfiskerforenings hjemmeside hvor I også kan se regelsættet. – Bare få prøvet nogle pladser og få fisket noget vand af – der er fisk rigtigt mange steder. Der er i øvrigt lige taget en stalling på 46 cm!. – Knæk og bræk derude – jeg tager de fleste fisk på små spinnerer i størrelse 2 – evt. str 1 da jeg som bekendt altid går med UL-gear. – Stallingen har en lille mund! – God fornøjelse ved den super lækre å.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s