BARS-FILÉT THAISTYLE

– Det sker ikke så tit at jeg hjemtager en fisk, men når det sker, går der sport i at sørge for at den er “kommet ad dage” på en værdig måde. Billedet herover er det resultatet som fremkom, da sidste uges fantastiske havbars kom med en tur på den “kulinariske legeplads” 🙂

Sådan en omgang mandags-travlheds-mad skal jo ikke kræve de store tidskrævende jongleringer i køkkenet. Derfor endte jeg op med en hurtig thai-ting, som kun krævede en enkelt længerevarende opgave. – Nemlig filetteringen, som ikke just hører under denne skribents spidskompetencer… – Det endte dog ganske hæderligt med fire flotte kødfulde bars-stykker, som fik en rub af fishsauce, limesaft, olivenolie og lidt hoi-sin-sauce.

Mens fisken lige trak i ti minutter, røg der nogle ægnudler over og en chili/karry-flødesauce med forårsløg, friskbælgede ærter og lidt limesaft fik lov at creme godt ind. – Fiske-lunserne blev herefter skindstegt i smør i en håndfuld minutter, og fik også lige et minuts tid på den rub’ede kødside. – En hurtig sauté af fintsnittede ærtebælge, farvede snackpebre og toppene fra forårsløgene røg i fadet på siden af barsen, mens en høj-rød blomst fra havens tallerkensmækker-plante måtte agere det berømte prik over i’et… 🙂

Ingredienser: 1 Havbars på godt halv-meteren, Salt, Hoi-Sin-sauce, Olivenolie, Chili+Karry-pulver, 1/4 ltr 18% Fløde, Ægnudler, farvet Peberfrugt, Forårsløg, Lime, Friske Ærter, lidt pynt og god Hvidvin.

– Barsen vejede godt halvandet kilo, og kunne – efterfulgt af en dessert – godt brødføde familien

– Er du frisk på en gang Thai-Bars så ønskes du velbekomme – og husk lige en god og kølig  hvidvin. – Det har de gæve fightere sgu fortjent ♥


Link til fangstrapport: VILD “RODEO”-BARS
Link til ovnbagt bars: FRA HAV TIL BORD


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s