MAKREL AD LIBITUM!

– Makrellerne holdt den vilde høfdefest. – Og vi partycrashede i stor stil… 🙂

– Jeg kan simpelthen ikke få nok af den Vestkyst! – Så da en lykkelig makker Peter ringede med en fed beretning om en Havbars-fangst, mente jeg da lige at det skulle fejres med en kold aften-pilsner på høfden!. – Så jeg fik hurtigt flyttet bil, bajere og badebuks ud til “gerningsstedet”, hvor jeg blev mødt af en storsmilende Peter…….

Over den svalende øl (fredagsheden var ret voldsom!) fik jeg en livlig beretning om makkers møde med den meget fascinerende og brutalt fightende art. SÅ Fedt!!!, – og se lige det her “power-house”!:

– Muskuløs og smuk! = Havbars surpreme! (genudsat)

Lige inden jeg ankom til molen, havde den gæve sønderjyde også lige hapset en makrel af fin størrelse, og mens bunden blev nået på dåsebajeren, observerede vi da også en del overflade-aktivitet ved høfden. – Og allerede fra første kast gik det pænt amok!

– Endnu en stor og fed minitun flåede i ULpinden inden den var oppe at vende på granitten

Vi “plukkede” dem enkeltvist som vi plejer – ikke noget med makrelforfang og 4-5 kroge – bare på mindre blink og gennemløbere af den sølvblanke slags. – Og vi havde dælme travlt og kunne faktisk tage alle dem vi ville (vi landede i omegnen af 30-40 stk hver!!), så det var en ret vild aften.! – Bare éen kæmpe stor fest med de gæve fightere 🙂

– Super fed aften med uafbrudt action, glæde og meget store smil (arkivfoto ULFISK.com)

Det mest opsigtsvækkende var dog den ekstremt høje snitvægt på lige godt 40 centimeter! – Faktisk var der kun en enkelt ud af de 60-80 makreller som lå nede i 30 centimeters-klassen……. – Alle blev i øvrigt genudsat, og langt hovedparten kunne med et ryst i blinket sendes tilbage uden berøring 🙂

Gennem det klare vand spottede vi en enkelt bars, ligesom Peter desværre havde tabt en fin bars-basse efter en kraftfuld fight. Desuden røg en enkelt hornfisk på land. Dem var der flere af derude men både dem og bars’ene havde ikke de store chancer for at ramme vore agn, da de mange aggressive makreller var langt hurtigere 🙂

– Tykmavset ” tun” – de var i suveræn foderstand arkivfoto ULFISK.com)

Vi blev ved til vi ikke gad mere, og selv mens solen gik ned og aftentobakken brændte ud var der stadig liv i overfladen. – Badebuksen fik jeg aldrig tid til at hoppe i – for man forlader da ikke en suveræn makrel-fest, vel…? 🙂

– Vesterhavet rocks! (Arkivfoto ULFISK.com)

– Kommer der en ny periode med østenvind og stabilt vejr, er det bare med at finde short, gummisko og UL-gear frem og drible vest på, for det er dér det store UL-eventyr venter!. – Alene i denne sæson har jeg haft Torsk, Sej, Pighvar, Hornfisk, Makrel, Skrubbe, Rødspætte, Ising, Leps, Sandkutling, Sortkutling, Sild, Ålekvabbe og Havbars på land, – og jeg er slet slet ikke færdig endnu….. ♥


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s