MERE MAJFLUE….

– Mit nye fiskebekendtskab Mads, med fuldt fokus på en majflue-sippende ørred

– Der er godt nok udbrudt et alvorligt tilfælde af “split personality” i mit lystfiskerliv, da der i denne tid er en evig kamp mellem det fantastiske visuelle finessefiskeri i forbindelse med majfluernes sværmen, og det slidsomme arbejdsfiskeri efter pighvarrene ved den lækre, fascinerende og altid uforudsigelige Vestkyst….. Unfair at disse to “jagt”-former peaker på samme tid…

Tirsdag aften var det majfluerne som vandt min opmærksomhed, – og denne gang i en spændende rolle som introducer ud i “min” lille sydjyske å’s mysterier. – Jeg havde aftalt en lille rundtur sammen med Mads, – et nyt medlem af GSF, og det var ret vigtigt for mig at få den muntre gut godt igang i vore fine vande.

– Masser af fisk var interesserede i majfluerne, – her en tyksak som IKKE blev bommet….

Vi klikkede rigtig fint, og mens snakken gik om alt mellem den blå himmel og den frodige jord, fik vi kastet til en del fisk – også nogle ganske gode eksemplarer – og bommet ustyrligt mange… Ups….

Vi er begge et par gutter på den gode side af et halvt hundrede år, og når man står på så’n cirka helt samme sted i livet, var der mange ting der skulle snakkes om :-). – Og måske var koncentrationen derfor lidt sløret, for de snedige ørreder fik da godt nok tørret os begge godt og grundigt…. Specielt undertegnede fik trukket underbuksen heeeelt op i nakken… 🙂

Bevares, – der kom da fisk på land, og blandt andet endte denne fine regnbue-ræser i Mads’ ret fede retro-creel:

– Cool Stuff! En fin gang kurveflet som Mads havde haft siden drengeårene 🙂

Aftenturen sendte os ud til to spændende lokationer, og i mens fiskene fortsatte med at “klæde os af”, blev min medsammensvorne godt “klædt på” til fremtidige ture. – Senere kom der dog både fine gråskaller og strømskaller på finnerne, så det lykkedes os at få i alt fire arter på land. – Tjek! – Og dermed kom den smukke strømskalle på årets artsliste 🙂

Senere måtte også denne 46 centimeters hårdt fightende hystade overgive sig. – Den hapsede en Spent May og faldt først til ro efter et par solide nakkedrag. – Den kommer til at pynte risten på Mads’ grill..

– Wow de er stærke de regnbuer – praktisk med nethjælp fra en makker når brinken er høj

Aftenen blev rundet af med yderligere hygge, og vi fik aftalt en tilsvarende rundtur ved “søster-åen”. – Herlig tur i godt selskab og med ganske forrygende forhold 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s